Σε ρόλο Βαρουφάκη ο Πετράκος: “Αποκαλύπτει” παρασκήνια και …συνομιλίες με τον Τσίπρα

3 Αυγούστου 2017

Συνέντευξη στο site Liberal.gr παραχώρησε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. Ο κ. Πετράκος, επιλέγοντας ένα μέσο φίλα προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί να ρίξει …φως στην περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 εξαπολύοντας πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Εθνικοποίηση τραπεζών μέσω …Τρίπολης

Ο κ. Πετράκος σημειώνει στη συνέντευξή του ότι ο Γιάννης Δραγασάκης, στις αρχές Νοεμβρίου του 2014, σε μεγάλη περιφερειακή σύσκεψη στην Τρίπολη – παρουσία 100 στελεχών από την Πελοπόννησο – είχε πει ότι “από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αφενός η συγκρότηση Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους (με συμμετοχή και εκπροσώπων της Κομισιόν και της ΕΚΤ), αφετέρου η εθνικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών”.

5 δισ. από τη Ρωσία!

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Πετράκος αναφέρεται στην υποτιθέμενη προκαταβολή των Ρώσων για τον αγωγό Turkish Stream. “Στις 30 Μαρτίου 2015 είχαμε επισκεφτεί μαζί την Ρωσία, εκείνος ως υπουργός Ενέργειας και εγώ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο να προχωρήσει ο αγωγός Turkish Stream. Στη συνάντηση λοιπόν εκείνη με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexander Novak και τον επικεφαλής της Gazprom Alexey Miller, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να πείσει την άλλη πλευρά να μας δώσει ένα ποσό, ύψους έως και 5 δισ. ευρώ, σαν προκαταβολή από μελλοντικά κέρδη του αγωγού. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να τα διαθέσει η ελληνική κυβέρνηση όπως εκείνη ήθελε, ώστε να ανακουφίσει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Δεν ήταν εύκολες οι συζητήσεις αλλά τελικά οι Ρώσοι πείστηκαν και συμφώνησαν” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας.

Για τη Βενεζουέλα

Σε σχέση με όσα έχουν ακουστεί για τις υποτιθέμενες επαφές της κυβέρνησης με τη Βενεζούέλα ο κ. Πετράκος σημειώνει ότι “υπήρχαν συζητήσεις όχι μόνο με το καθεστώς της Βενεζουέλας, αλλά και με πολλούς άλλους, όπως με το Ιράν. Γνωρίζω μάλιστα ότι είχε γίνει μια ερώτηση προς την διοίκηση των ΕΛΠΕ, κατά πόσο μπορούν να διυλίσουν πετρέλαιο από την Βενεζουέλα εφόσον παραστεί ανάγκη. Και αυτό επειδή το πετρέλαιο της λατινοαμερικανικής χώρας είναι πιο “βαρύ” από άλλα και άρα δύσκολο να διυλιστεί, χρειάζεται επομένως πρώτα να αναμιχθεί με πιο ελαφρύ αργό. Αυτός είναι και ο λόγος που είχαν ερωτηθεί σχετικά τα ΕΛΠΕ. Από εκεί και πέρα είχαν γίνει αρκετές επαφές και με το καθεστώς της Τεχεράνης, στην λογική ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, σε μια συγκυρία που η χώρα το είχε περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ. Ολ’ αυτά σταμάτησαν όταν επήλθε η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερή Πλατφόρμα αποχώρησε από το κόμμα και την κυβέρνηση”.

Η αντιπαράθεση με τον Τσίπρα

Ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρεται και σε αντιπαράθεση που είχε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, με τον Αλέξη Τσίπρα: ” …ο Τσίπρας κάλεσε το προεδρείο της (σσ Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ) σε συνάντηση. Εκεί είχε μια έντονη συζήτηση μαζί του, και απευθυνόμενος σε εμένα με ρώτησε εκνευρισμένος «τι θέλεις τελικά, να πάμε στη δραχμή;». Του απάντησα ότι δεν έχουμε εκλεγεί από τον ελληνικό λαό ούτε για να αλλάξουμε νόμισμα, ούτε όμως και για να υπογράψουμε Μνημόνιο. Του πρότεινα λοιπόν ως την μόνη τίμια λύση, να απευθυνθούμε και πάλι στον κόσμο, θέτοντας σε εκείνον το δίλημμα με ένα καθαρό ερώτημα: Είτε αλλαγή νομίσματος, είτε 3ο Μνημόνιο. «Αν πάμε στην δραχμή μπορεί σε ένα χρόνο από σήμερα να έχουμε ανάπτυξη, αλλά οι πρώτοι 6 μήνες θα είναι δύσκολοι», μου απάντησε ο Τσίπρας. Δηλαδή είχε αποφασίσει από τον Απρίλιο ότι θα ψηφίσει Μνημόνιο. Αυτός είναι και ο λόγος που από το Φεβρουάριο του 2015 και μετά, είχαν πάψει να γίνονται συζητήσεις στην Κ.Ο. Τις αποφάσεις τις ελάμβανε αποκλειστικά ένα στενό επιτελείο, υπό τους Τσίπρα, Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο και Σταθάκη”.

Πρόταση για επιστροφή στη Δραχμή

Ο κ. Πετράκος στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει ότι αυτός και άλλα 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μελέτη για την έξοδο της χώρας απο το ευρώ. “Σε κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας, καταθέσαμε εμπεριστατωμένη μελέτη εξόδου από το ευρώ. Έφερε τις υπογραφές 5 στελεχών. Την δική μου ως ενός από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του Κ.Λαπαβίτσα, του Στ.Λεουτσάκου, καθώς και δύο μελών της Π.Γραμματείας, της Σόφης Παπαδόγιαννη, και του Αντ. Νταβανέλου” σημειώνει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΗ my home gas control
Το Καμ Μπακ - Κωμωδία - Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας - Μέγαρο Χορού
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ακατάλληλη δι’ ανηλίκους” ομιλία του Πέτρου Κωνσταντινέα στη Βουλή για την υγεία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ Μεσσηνίας: “Σχέδιο” Μητσοτάκη – Σαμαρά αλλάζει τα δεδομένα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: Το κυβερνητικό σχήμα των 62 υπουργών/υφυπουργών αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής παθογένειας και του παλαιοκομματισμού

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό, εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Δείτε επίσης