Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου – “Παρατηρητήριο Δημόσιας Υγείας” στην Πελοπόννησο

/

“Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι βρίσκεται σε ύφεση η εξάπλωση του Ιού του Δυτικού Νείλου” σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε το γεγονός ότι δεν αναφέρονται άλλα κρούσματα, το οποίο προσδιόρισε ως το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που υπήρξε και υπάρχει με το ΚΕΕΛΠΝΟ και με τις Δημοτικές αρχές, αλλά και από το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι “η πρώτη Περιφέρεια που ασχολήθηκε σοβαρά με την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και δεν εφησύχασε, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρχαν παρόμοια κρούσματα”. Τόνισε, επίσης, πώς από τα πρώτα κρούσματα και λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση του πρώτου καταγεγραμμένου συμβάντος από τον Ιο του Δυτικού Νείλου, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και υιοθετήθηκε πολιτική δημόσιας αναφοράς προς τους πολίτες με πλήρη διαφάνεια. “Η άψογη συνεργασία όλων των αρμόδιων θεσμικών φορέων (Υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δημοτικές Αρχές, Πανεπιστήμια) και η καλή εκτέλεση έργου από την αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας «Πελοπόννησος ΑΕ» αποδεικνύει ότι όταν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ενωμένοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, τότε μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε” σημείωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας ειδική αναφορά στην υλοποίηση του προγράμματος της κωνοποκτονίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Ρόζενμπεργκ επεσήμανε, μάλιστα, ότι το μοντέλο της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις παρόμοιων προβλημάτων δημόσιας υγείας.

Παρατηρητήριο δημόσιας υγείας

Στη συνέντευξη ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό πώς σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει “Παρατηρητήριο δημόσιας υγείας” για να έχει άμεση αντίληψη των σύγχρονων κινδύνων που απειλούν την δημόσια υγεία.

Σύσκεψη

Της συνέντευξης προηγήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και να συζητηθούν οι κοινές δράσεις Περιφέρειας και ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ω11

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ντίνας Νικολάκου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο καθηγητής Ιατρικής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, και υπηρεσιακοί φορείς.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Μαύρος” Ιούλιος στην Πελοπόννησο: 12 νεκροί και 77 τραυματίες σε 62 τροχαία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ουζουνίδης θέλει τον Τζανδάρη στον Παναθηναϊκό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ