Στο “στόχαστρο” της Πυροσβεστικής 5 περιοχές του δήμου Πύλου – Νέστορος

8 Αυγούστου 2017

Στο στόχαστρο της Πυροσβεστικής φαίνεται ότι μπαίνουν τουλάχιστον πέντε περιοχές του δήμου Πύλου – Νέστορος, στις οποίες κάθε καλοκαίρι εκδηλώνονται ασυνήθιστα πολλές πυρκαγιές.

Όπως προέκυψε από τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας οι πυρκαγιές στις συγκεκριμένες περιοχές απασχολούν μεγάλο μέρος του συνόλου των δυνάμεων των Π.Υ Μεσσηνίας, κάτι που προκαλεί ανάλωση των δυνάμεων και των μέσων και θέτει σε κίνδυνο, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης, τόσο τις συγκεκριμένες περιοχές όσο και την υπόλοιπη Μεσσηνία. Όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση του Οργάνου, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος του διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας της Καλαμάτας, Κ. Θεοφιλόπουλου, οι περιοχές που εκδηλώνονται ασυνήθιστα πολλές πυρκαγιές είναι η Χρυσοκελλαριά, η Υάμεια , η Μεταξάδα, η Μεταμόρφωση και το Μανιάκι. Πρόκειται για περιοχές που ανήκουν διοικητικά στο δήμο Πύλου – Νέστορος. Μάλιστα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, η σύγκληση κοινού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Π.Ε. Μεσσηνίας, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή στις 11 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ στην Τ.Κ. Χρυσοκελλαριάς .

Επιστράτευση της τοπικής κοινωνίας!

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί η ενεργοποίηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, των Φορέων και των Συλλόγων και εν γένει της τοπικής κοινωνίας των περιοχών αυτών, προκειμένου να συσταθούν άμεσα ομάδες περιφρούρησης με στόχο την πρόληψη της εκδήλωσης πυρκαγιών και τη συνδρομή τους στο ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο τοπίο στα ΜΜΕ: Σαρωτική είσοδος επιχειρηματία στα τοπικά μέσα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον χάρτη των “gay travellers” η Μεσσηνία με πέντε ξενοδοχεία σε λίστα για gay

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης