Σκληρή επίθεση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Πρόεδρο της Βουλής μέσω ΣΚΑΪ

/

Ο κ. Χρυσόστομος με παρέμβασή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ ” κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ότι “διαβάζει την ιστορία με παραμορφωτικά γυαλιά που έχουν να κάνουν με τον λαϊκισμό”.

Λαϊκιστή, εμμέσως πλην σαφώς, αποκάλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Ο κ. Χρυσόστομος, παρεμβαίνοντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού που έχει αναλάβει εργολαβικά τον “πόλεμο” εναντίον της κυβέρνησης (ΣΚΑΪ), αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βούτση στην ΕΡΤ.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε πως ο κ. Βούτσης διαβάζει την Ιστορία με παραμορφωτικά γυαλιά που έχουν να κάνουν με το λαϊκισμό και τόνισε ότι εξαιτίας μίας μεταμνημονιακής κατάστασης, της κρίσης και της αμφισβήτησης έχει ξεκινήσει η θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας. “Ποτέ στην Ιστορία δεν αμφισβητήθηκε η ουσιαστική σχέση ελληνικότητας και ορθοδοξίας”, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στον απόηχο των δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι με βάση σχέση με τη θρησκεία δημιουργήθηκε ένας πολιτισμός πάνω στον οποίο στηρίχτηκε ακόμα και ο ευρωπαϊκός. “Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε αυτά τα δεδομένα θα αμφισβητήσουμε και την ταυτότητά μας και το ρολό μας διαχρονικά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια”, είπε. Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι διερχόμαστε μεγάλη περίοδο αλλαγών που λειτουργούν τόσο δυναμικά στην κοινωνία που δεν υπάρχει δυνατότητα έκφρασης άλλης άποψης. “Οι λαοί που χάνουν τις ρίζες τους δεν έχουν μέλλον”, τόνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας καταφέρεται εναντίον πολιτικών που ανήκουν στην κυβερνητική συμμαχία, ενώ είναι γνωστή η πολιτική του ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία και ειδικά τον πρώην πρόεδρό της.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κωμικό να μιλάει η ΝΔ για νεποτισμό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόσληψη καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού στις πολιτιστικές δομές του δήμου Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας: Νέα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας Κυπαρισσίας – Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά – Γκρίνια Νίκα για την καθυστέρηση και την …επικοινωνία

Είκοσι νέα ασθενοφόρα εντάσσονται στο δυναμικό των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την υλοποίηση εκ