Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μικροκομματική και μικροπολιτική φιέστα στη σκιά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα

Μεταξύ πολιτικών φίλων πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή μετακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο. Αντιδράσεις από την προσπάθεια καπηλείας του ονόματος, των ιδανικών και των αρχών που πρεσβεύει ο Ολυμπιονίκης.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προσπάθεια του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, να καπηλευθεί και να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την επιστροφή του Κωστη Τσικλητήρα στο σπίτι του, στην Πύλο.

Ο κ. Καφαντάρης, θέλοντας να μείνει στην …ιστορία μαζί με το όνομα του Κωστή Τσικλητήρα τοποθέτησε πλάκα στον τόπο που τοποθετήθηκαν τα οστά του Ολυμπιονίκη στην οποία αναγράφονται τα εξής: “Η τελετή μετακομιδής των οστών πραγματοποιήθηκε την 20.8.2017 επί δημάρχου Δημ. Καφαντάρη”. Η προφανής προσπάθεια του κ. Δημάρχου να επιβάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του Κωστή Τσικλητήρα, εκτός από παλαιοκομματική, δείχνει ότι η δημοτική αρχή του δήμου Πύλου – Νέστορος δεν αντιλαμβάνεται ότι το όνομα και η παρακαταθήκη του Ολυμπιονίκη δεν αποτελεί λάφυρο, δεν αποτελεί πεδίο προβολής, δεν αποτελεί σημείο επίδειξης της αλαζονείας και της μωροφιλοδοξίας πολιτικών και πολιτικάντιδων.

Οι απουσίες

Τέτοιες συμπεριφορές, απολύτως καταδικαστέες, έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές εκδηλώσεις, που αποτελούν σημείο αναφοράς για έναν ολόκληρο τόπο, να υποβιβάζονται σε κομματικού τύπου εκδηλώσεις και αντί να ενώνουν να διχάζουν. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε κατά τη χθεσινή τελετή μετακομιδής των οστών του Κ. Τσικλητήρα, στην οποία συμμετείχαν οι πολιτικοί φίλοι του κ. Καφαντάρη. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μαντάς, ο κ. Χρυσομάλλης, η κα Αλειφέρη, ο κ. Φιλλιπόπουλος κλπ. Οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες της Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου – Νέστορος προτίμησαν να απουσιάσουν από την φιέστα της δημοτικής αρχής, μιλώντας για ευθεία προσβολή του ονόματος, των ιδανικών και των αρχών που πρεσβεύει ο Ολυμπιονίκης.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος , με διαβατήριο την κληρονομιά του Κωστή Τσικλητήρα, επιχειρεί να περάσει στο πάνθεον της Ιστορίας τοποθετώντας το όνομά του δίπλα σε αυτό του Ολυμπιονίκη: 

ω2

Στιγμιότυπα από την χθεσινή εκδήλωση της μετακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη στο σπίτι του: 

ω3

ω4

ω5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ