Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Επιχορήγηση στο δήμο Δυτικής Μάνης για υποβολή μελετών

/

Τις προτάσεις τους για τη χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων καλεί,  82 δήμους να υποβάλλουν, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σημειώνεται ότι μεταξύ των δήμων που καλούνται να υποβάλλουν σχετικές προτάσεις είναι και ο δήμος Δυτικής Μάνης.
Συγκεκριμένα, οι 82 δήμοι της χώρας που έχουν μόνιμο πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων και οι ορεινοί δήμοι με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου 2017.
Η επιχορήγηση καλύπτει τη δαπάνη για την εκπόνηση μελέτης ή μελετών, καθώς και για την ωρίμανση του έργου που αφορά η μελέτη και περιλαμβάνει την υποστήριξη όλων των επιμέρους διαδικασιών ωρίμανσής του.
Οι προτάσεις των δήμων θα πρέπει να αναφέρονται σε μελέτες έργων υποδομής ή έργων γενικού ενδιαφέροντος που θα υπηρετούν τις ευρύτερες ανάγκες των δημοτών.
Η επιχορήγηση ανά δήμο φθάνει έως τα 85.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση για το κόστος υπηρεσιών του έργου -που αφορά η μελέτη- δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του κόστους της μελέτης.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, και ειδικότερα από τον άτοκο δεσμευμένο λογαριασμό των 7,5 εκατ. ευρώ, που έχει συσταθεί γι αυτό το σκοπό, με σχετική ΚΥΑ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βαγγέλης Αποστόλου: Για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των πυρκαγιών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από την Καλαμάτα ο 58χρονος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Κατεχάκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ