“Άστεγοι” φοιτητές στην Καλαμάτα: Λίγα τα προς ενοικίαση διαμερίσματα στην πόλη

/

Δύσκολη η εύρεση στέγης για τους εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Καλαμάτας. Η μόδα της ενοικιάσεως σπιτιών μέσω διαδικτύου σε τουρίστες και η μηδαμινή ανέγερση νέων διαμερισμάτων στην Καλαμάτα οι αιτίες.

Δύσκολα αναμένεται να καλυφθεί η ζήτηση σε διαμερίσματα από τους φοιτητές που πέρασαν στις σχολές της Καλαμάτας του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Πελοποννήσου.

Η μόδα του διαδικτύου

Η έλλειψη φοιτητικής στέγης οφείλετε, όπως σημειώνουν κτηματομεσίτες, στο γεγονός ότι δεκάδες διαμερίσματα της Καλαμάτας, πλέον, διατίθενται για τουρισμό, καθώς η μόδα της ενοικιάσεως διαμερισμάτων μέσω του διαδικτύου έχει φτάσει και στην Καλαμάτα. Ως εκ τούτου τα διαμερίσματα που υπάρχουν για τους φοιτητές είναι λίγα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων επιλέγουν την τουριστική αξιοποίηση, η οποία αποφέρει περισσότερο κέρδος.

Μηδαμινή οικοδομική δραστηριότητα

Την ίδια στιγμή τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ανέγερση νέων οικοδομών έχει μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό με αποτέλεσμα να έχουν προστεθεί ελάχιστα νέα διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Ανεβαίνουν οι τιμές

Πλέον, στην Καλαμάτα τα διαμερίσματα που διατίθενται δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, την στιγμή που στην πόλη αναμένεται να φτάσουν περισσότεροι από 1000 πρωτοετείς φοιτητές. Η αυξημένη ζήτηση σε σχέση με την προσφορά αναμένεται να ανεβάσει και τις τιμές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί αισθητά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών ένας φοιτητής στην Καλαμάτα θα πρέπει να διαθέσει για ενοίκιο ένα ποσό που κυμαίνεται από 200 έως 250 ευρώ για ένα διαμέρισμα έως 60 τμ, στο κέντρο της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τους μεσίτες, τα περισσότερα διαμερίσματα που διατίθενται σε φοιτητές στο κέντρο της Καλαμάτας είναι παλιά, ενώ τα καινούρια μικρά διαμερίσματα, ακόμα και περιφερειακά της πόλης, σπανίζουν και κοστίζουν από 280 ευρώ και πάνω.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο σκοτάδι η παραλία της Καλαμάτας από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Κρήτης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοβαρό τροχαίο στο κέντρο της Καλαμάτας – Αυτοκίνητο ανατράπηκε στους Ταξιάρχες (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Στοιχεία από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Στα Φιλιατρά το μεγαλύτερο ύψος βροχής την Τρίτη – Ακολουθούν Κοπανάκι, Αλαγονία και Καλαμάτα

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στη