Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Διεργασίες στην παράταξη του Π. Τατούλη με το βλέμμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Στο προοδευτικό μπλοκ της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει στηριχθεί και από το ΠΑΣΟΚ, έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μάλιστα, με δεδομένο ότι τα στελέχη της παράταξης Τατούλη είναι τα μόνα στην Πελοπόννησο που διαχειρίζονται εξουσία οι ισορροπίες που διαμορφώνονται ή θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα έχουν εξαιρετική σημασία, τόσο για το μέλλον συγκεκριμένων προσώπων όσο και για την προοπτική της συνεργασίας της παράταξης Τατούλη με το νέο προοδευτικό φορέα.

Τα πρόσωπα

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσσος Χειβιδόπουλος, θεωρείται στέλεχος που βρίσκεται κοντά στην Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο, ενδεχόμενη υποψηφιότητα του συντοπίτη του βουλευτή, Γιάννη Μανιάτη, είναι ικανή να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Κορίνθιος αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος και ο Αρκάς αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας ακόμα δεν έχουν εκφράσει τη στήριξή τους σε κάποιο πρόσωπο και οι επιλογές τους παραμένουν ερωτηματικό. Στη Μεσσηνία υπάρχει η αντιπεριφερειαρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία παρότι έχει αποστασιοποιηθεί από τα τεκταινόμενα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρείται σημαντικός “παίκτης”. Η κα Νικολάκου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αν και εφόσον ασχοληθεί με τις εκλογές είναι πιθανόν να βρεθεί στο πλευρό του κ. Καμίνη.

Ερωτηματικό, τέλος, παραμένει και η στάση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλία Στρατηγάκου, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Ο Πέτρος Τατούλης

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του προσώπου θα στηρίξουν τα στελέχη Τατούλη στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του νέου προοδευτικού φορέα θα παίξει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης. Ο κ. Τατούλης είναι σαφές ότι θα εκφράσει άποψη για το συγκεκριμένο ζήτημα στο εσωτερικό της παράταξής του, μιας και οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη τον αφορούν άμεσα εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η συνάντηση με τον Γ. Μανιάτη

Στο πλαίσιο αυτό με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Π. Τατούλη με τον βουλευτή Αργολίδας και εν δυνάμει υποψήφιο πρόεδρο του νέου προοδευτικού φορέα, Γιάννη Μανιάτη. Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανακοινώθηκε σήμερα από την Περιφέρεια και εμφανίστηκε ως ραντεβού για τις εξελίξεις στο ζήτημα των υδρογονανθράκων που αφορούν την Πελοπόννησο. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση θα τεθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ