Κάθοδος Νικολάκου στη Μεσσηνία – Οι “επικίνδυνες αποστολές” που αναλαμβάνει

Το μεγάλο πολιτικό και επικοινωνιακό κενό που υπάρχει από πλευράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία θα κληθεί να καλύψει η Μεσσήνια αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου. Η κα Νικολάκου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα αναλάβει τον ρόλο αυτό, δεδομένου ότι ο Π. Τατούλης θεωρεί ότι η Μεσσηνία αποτελεί κομβικό νομό στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις.

Η απουσία των περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας

Το πολιτικό και επικοινωνιακό κενό στη Μεσσηνία έχει εντοπιστεί εδώ και αρκετούς μήνες στην παράταξη Τατούλη. Η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πολιτικό της μέλλον (δήμος Οιχαλίας), για όσα θέματα σχετίζονται στενά με τα καθήκοντά της και για ζητήματα που άπτονται της Νέας Δημοκρατίας. Τα ευρύτερα πολιτικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα που αφορούν το έργο της Περιφέρειας που έχει αντίκτυπο στη Μεσσηνία φαίνεται ότι την αφήνουν αδιάφορη, γεγονός που σημαίνει οι η περιφερειακή αρχή ουσιαστικά δεν έχει εκπροσώπηση στο Νομό. Στην ίδια λογική κινείται και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς. Ο κ. Μαντάς δείχνει να ενδιαφέρεται ειδικά για την περιοχή της Τριφυλίας, επιβεβαιώνοντας όσους λένε ότι καλοβλέπει τη θέση του υποψήφιου δημάρχου της περιοχής, και δείχνει ιδιαίτερη δραστηριότητα ως μέλος της ομάδας Σαμαρά. Πάντως, ο κ. Μαντάς το μόνο που δεν πράττει είναι να λειτουργεί ως εκπρόσωπος της περιφερειακής αρχής.

Στο ίδιο μήκος κινείται και η κα Μπούζα, η οποία παρότι έχει το ρόλο της συντονίστριας έργου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δεν έχει καταφέρει να εκπροσωπήσει επαρκώς τη παράταξη Τατούλη στο Νομό. Από την άλλη πλευρά οι κ. Γκούνης και Χρονάς, οι οποίοι είναι και αυτοί περιφερειακοί σύμβουλοι της Μεσσηνίας, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εκπροσώπησης της περιφερειακής αρχής στη Μεσσηνία.

Έτσι, παρότι υπάρχουν μέλη της παράταξης του κ. Τατούλη, τα οποία προσπαθούν να προωθήσουν τις πολιτικές της περιφερειακής αρχής στη Μεσσηνία, όπως ο κ. Μπαρεμπετσέας, ο κ. Σταυριανόπουλος, ο κ. Αργυράκης, ο κ. Μπακούρος κλπ, το γεγονός ότι δεν έχουν θεσμική ιδιότητα δεν τους επιτρέπει να βγουν στην πρώτη γραμμή και άρα το κενό παραμένει.

Ο ρόλος της Νικολάκου

Για τους παραπάνω λόγους έχει κριθεί αναγκαίο να ενεργοποιηθεί στη Μεσσηνία ένα στέλεχος της παράταξης Τατούλη, το οποίο θα μπορεί να αντεπεξέλθει στα ζητήματα που καθημερινά τίθενται στο Νομό. Η κα Νικολάκου, παρότι εξαιτίας του ρόλου της στο πλευρό το Π. Τατούλη και των αυξημένων αρμοδιοτήτων της έχει απομακρυνθεί από τη Μεσσηνία από το 2011, αναμένεται να αναλάβει αυτό το ρόλο. Μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα η παρουσία της στο νομό θα είναι συντεταγμένη και οι παρεμβάσεις της ενταγμένες σε έναν ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό με στόχο να αρθεί το πολιτικό και επικοινωνιακό κενό που παρατηρείται στο Νομό από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας αμφισβητεί τις διαδικασίες για την επιλογή της πολιτιστικής πρωτεύουσας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστρέφει ο Αραούχο στην ΑΕΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία σύσκεψη για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Άριος, Αρφαρών και Θουρίας

Eυρεία σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των μελετητών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και προέδρων Κοινοτήτων των Ενοτήτων,

«Χρυσάφι» στα χέρια του δήμου Καλαμάτας: Στα 520.000 ευρώ η αξία κληροδοτήματος στην Κηφισιά – Η πρόταση για κατεδάφιση και η αξιοποίηση

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/5), θα συζητηθεί η έκθεση εκτίμησης του κληροδοτήματος «Αικατερίνης Χανδρινού». Η

Δείτε επίσης