Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις αιχμές Νίκα για την επιλογή της πολιτιστικής πρωτεύουσας

/

Απάντηση στις αιχμές που άφησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε σχέση με την επιλογή της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021, δίνει με ανακοίνωσή της η Αναπληρώτρια Συντονίστρια της ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Βεργινάδη.

Η κα Βεργινάδη στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει περσινές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, με τις οποίες εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στις διαδικασίες και μιλά για “σενάρια συνωμοσίας”.

Σημειώνει η αναπληρώτρια Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της: “Ερωτηματικά δημιουργεί η δήλωση του κ. Νίκα για δήθεν κυβερνητική παρέμβαση στην επιλογή των υποψηφίων ελληνικών πόλεων που διεκδίκησαν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Ως γνωστόν οι τρεις πόλεις, Ελευσίνα, Καλαμάτα, και Ρόδος, που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διαδικασίας διεκδίκησης, παρουσίασαν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που αποτελούνταν από 10 μέλη ορισμένα από τα Θεσμικά Όργανα της Ε.Ε. και μόνο δύο Έλληνες εμπειρογνώμονες.

Πως ακριβώς θεωρεί ο κ. Νίκας ότι έγινε η παρέμβαση υπέρ της υποψηφιότητας της Ελευσίνας; Με τον ορισμό ως μέλους του Δ.Σ. της «Ελευσίνα 2021 Α.Ε.» ενός από τα δύο μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής επιλογής, που είχαν ορισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση;Οι άλλοι έντεκα της επιτροπής εκ των οποίων οι δέκα ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από την ελληνική Κυβέρνηση;

Και εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με το σενάριο συνομωσίας γιατί η κυβέρνηση να βάλει έναν από την «Ελευσίνα 2021 Α.Ε.» μήπως δεν είχαν να βάλουν κάποιον στην επιτροπή από αλλού ;

Όπως λέει και η λατινική παροιμία «Καλή διάγνωση, καλή θεραπεία». Η επίρριψη ευθυνών για το τι πήγε στραβά, και η “ανακάλυψη” συνωμοσιών και παρασκηνίου με πολιτικό χρώμα είναι ο εύκολος δρόμος. Ο άλλος απαιτεί ανασύνταξη δυνάμεων δημιουργική σκέψη, εμπιστοσύνη στις πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου μας και νέα στόχευση.

Η μη επιλογή της πόλης μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα δεν την κάνει δεύτερη πόλη μετά την Ελευσίνα! Η Ελευσίνα, είναι μία πόλη με «βαρύ» όνομα από το ιστορικό παρελθόν της όπου θεωρήθηκε σήμερα σοβαρά υποβαθμισμένη σε πολλούς τομείς της και επιλέχθηκε ακριβώς γιαυτό. Να κάνει μια εντυπωσιακή υπέρβαση της κατάστασής της ώστε να αποτελέσει παράδειγμα έμπνευσης και για άλλες πόλεις και προφανώς προς δόξα του θεσμού. Η Καλαμάτα είχε ήδη μια πολιτιστική διαδρομή και η κατάταξη της στο Παρατηρητήριο των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Πόλεων αυτό επιβεβαιώνει. Επομένως έπρεπε στη συγκυρία αυτή να συνεργαστούμε περισσότερο, να παρουσιάσουμε δυνατότερο και ποιοτικότερο φάκελο.

Εμείς μένουμε στις δηλώσεις που ο ίδιος ο δήμαρχος είχε κάνει τον περυσινό Αύγουστο και για τον επόμενο …. Αύγουστο σε αυτό το θέμα:

«… Κάνουμε τον αγώνα μας, με τη Ρόδο και την Ελευσίνα. Εμείς τον κάνουμε απολύτως έντιμα και νομίζω ότι και οι άλλοι το ίδιο κάνουν. Προσδοκούμε από την ηγεσία και αυτή να έχει απολύτως έντιμη και καθαρή συμπεριφορά, κάτι που το κάνει. Οποιεσδήποτε αναφορές για σημαδεμένη τράπουλα και για σικέ παιχνίδι δεν έχουν κανένα έδαφος για να λέγονται. Και αν ειπώθηκε και κάτι, νομίζω ότι ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην διαγωνιστική επιτροπή. Απόλυτη εμπιστοσύνη…”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Συντονίστρια Έργου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ακυρώνει το έργο Τατούλη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Ζητούν από συνταξιούχους των 700 ευρώ να πληρώσουν 200.000 ευρώ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ