Καλαμάτα: Ζητούν από συνταξιούχους των 700 ευρώ να πληρώσουν 200.000 ευρώ!

1 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτα οικογενειακά δράματα κρύβονται πίσω από τις προσκυρώσεις και τις ρυμοτομήσεις οικοπέδων στο δήμο Καλαμάτας. Το θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης όταν και συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης της ρύθμισης χρεών που έχουν προκύψει από τέτοια ζητήματα.

Ζητούν από συνταξιούχο 200.000 ευρώ!

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρευρέθηκαν ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών οικοπέδων που βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, από τους οποίους το ελληνικό κράτος ζητά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Για παράδειγμα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, σε συνταξιούχο των 700 ευρώ ζητούν να πληρώσει 200.000 ευρώ! Μάλιστα, όπως ανέφερε η συγκεκριμένη συνταξιούχος στους δημοσιογράφους το δημόσιο έχει προχωρήσει στην κατάσχεση 6.500 ευρώ από τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμού που διέθετε Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο εμφανίστηκαν τρεις αδελφές, οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες οικοπέδων στην περιοχή της Βασιλέως Γεωργίου, από τις οποίες το δημόσιο ζητά 600.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι στο δήμο Καλαμάτας 45 φυσικά πρόσωπα έχουν αυτού του είδους τις οφειλές το κεφάλαιο των οποίων ανέρχεται σε 1.400.000 ευρώ. Ωστόσο, εάν σε αυτό το ποσό προστεθούν οι προσαυξήσεις τότε φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Δόσεις των 3.000 ευρώ το μήνα

Η πρόσφατη ρύθμιση των χρεών αυτού του είδους, την οποία προώθησε το υπουργείο Εσωτερικών προβλέπει διακανονισμό της οφειλής σε βάθος 15ετιας με την πληρωμή 180 μηνιαίων δόσεων. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η συγκεκριμένη ρύθμιση ουσιαστική είναι ανεφάρμοστη καθώς προκύπτουν δόσεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ το μήνα

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα βεβαίωση οφειλών από προσκυρώσεις και ρυμοτομήσεις και το διακανονισμό εξόφλησης.

Αποφασίσθηκε, επίσης η αποστολή εγγράφου προς το Υπουργείο Οικονομικών για παραπέρα ελάφρυνση των υπόχρεων και αύξηση του χρόνου εξόφλησης, σε συνδυασμό με την επικείμενη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Υπάρχουν περιπτώσεις οφειλής (π.χ. στην οδό Βασιλέως Γεωργίου) όπου η μηνιαία δόση ξεπερνά τις 3.000 ευρώ και, επομένως, υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις αιχμές Νίκα για την επιλογή της πολιτιστικής πρωτεύουσας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απόλυση υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας λόγω “πλαστογραφίας” των προσόντων του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης