Κριτική στους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα του Νομού μέσω …Τρίπολης

Μέσω Τρίπολης και όχι από τη Μεσσηνία, όπως θα περίμενε κανείς, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασκεί σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού για έργα που σχετίζονται με την περιοχή μας. Με τον τρόπο αυτό η περιφέρεια Πελοποννήσου επιχειρεί να καλύψει το διπλό πολιτικό κενό που διαπιστώνεται στη Μεσσηνία τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας όσο και από θεσμική εκπροσώπηση της περιφέρειας στο Νομό.

Η ανακοίνωση

Στο πλαίσιο αυτό η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, εξέδωσε απάντηση σε χθεσινή κοινή ανακοίνωση των τριών βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση έργων της Μεσσηνίας.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της κας Νικολάκου: “Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται η παραπληροφόρηση και η στρέβλωση της πραγματικότητας, σε σημείο που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Οι τρείς βουλευτές του Σύριζα στη Μεσσηνία στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για τρία νέα έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 1,6 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν το Δήμο Οιχαλίας.

Είναι εντελώς απαράδεκτο να αποκρύπτουν σκοπίμως την αλήθεια για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους πολιτικά οφέλη. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στο ΠΔΕ μετά από επιλογή και αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα τεχνικά δελτία φέρουν την υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας.

Τους ενημερώνουμε επίσης, αν και είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζουν, ότι το 1,6 εκατ. ευρώ, όχι μόνο δεν αποτελεί επιπλέον ποσό χρηματοδότησης, αλλά προκειμένου τα έργα αυτά να ενταχθούν στο ΠΔΕ, με απόφαση του Περιφερειάρχη, μετά από αίτημα του Δημάρχου Οιχαλίας, μειώθηκαν άλλα έργα της Περιφέρειας.

Ας σταματήσουν λοιπόν το ψέμα τους στους πολίτες. Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν μπορούν να περιφέρονται ως «Άγιοι Βασίληδες» παρουσιάζοντας ως δώρα στους πολίτες την υποχρέωσή τους, ούτε να εμφανίζονται ως «πατερούληδες» έργων που ούτε τα έχουν δουλέψει, ούτε γνωρίζουν τη διαδικασία χρηματοδότησής τους”.

Το πολιτικό κενό

Η άμεση και σκληρή ανακοίνωση της κας Νικολάκου επιβεβαιώνει πλήρως δύο γεγονότα: Ότι ο Π. Τατούλης έχει διαγνώσει το πολιτικό έλλειμμα της “γαλάζιας” παράταξης στη Μεσσηνία και την ενεργοποίηση Νικολάκου σε ζητήματα πολιτικής φύσης που αφορούν το Νομό. Έτσι, η η περιφερειακή αρχή επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση τη στιγμή που ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία (Αντώνης Σαμαράς), ο κομματικός μηχανισμός (ΝΟΔΕ), οι πολιτευτές και τα στελέχη Τατούλη στο Νομό είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε κάνουν “πολιτική” μέσω Facebook.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: πράσινος γάμος Νάντιας – Κουσελά με …προξενιό της Φώφης Γεννηματά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

67.000 ευρώ για το κολατσιό εκατοντάδων μαθητών σχολείων της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού

Δείτε επίσης