Σκληρή ανακοίνωση της Περιφέρειας για το διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών της Μεσσηνίας

Ανακοίνωση σχετικά με τον διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών της Μεσσηνίας εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας απευθύνεται στον Σύνδεσμο Ταξί Καλαμάτας, ο οποίος εξέφρασε δημόσια τις θέσεις του για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην ανακοίνωσή της η περιφέρεια Πελοποννήσου χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Η περιφέρεια Πελοποννήσου τονίζει ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και ότι θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Μάλιστα, κατηγορεί τον Σύνδεσμο ότι η ανακοίνωσή του, εκτός από το ότι συνιστά απειλή για την Περιφέρεια που προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, αποτελεί εμφανή προσπάθεια παρέμβασης στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξή.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Η Περιφερειακή Αρχή και τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τηρούν απαρέγκλιτα τη νομιμότητα με βασικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι την εξυπηρέτηση των συντεχνιακών συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, εντύπωση μας προκάλεσε η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ταξί Καλαμάτας, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης Μεσσηνίας, και αποτελεί πρόδηλη προσπάθεια παρέμβασης σε διαγωνιστική διαδικασία για την μεταφορά μαθητών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι επιχειρούμενες “απειλές” ή “προειδοποιήσεις” από συμμετέχοντες στο διαγωνισμό και υποψήφιους αναδόχους προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, συμμετοχικής διαδικασίας και αθέμιτου ανταγωνισμού, κανόνων βασικών που συνθέτουν ένα διεθνή, ανοικτό, μειοδοτικό διαγωνισμό.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μία σαφή και οργανωμένη προσπάθεια “ελέγχου” του διαγωνισμού και χειραγώγησης των μελών της οικονομικής επιτροπής και της Περιφερειακής Αρχής, παραβιάζοντας παράλληλα κάθε έννοια διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, θυμίζοντας εποχές που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε αμερόληπτα να εργαζόμαστε σκληρά για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την τήρηση της νομιμότητας, αγνοώντας παντελώς συντεχνιακά συμφέροντα κα αλλότριους σκοπούς, που αναμφίβολα εξυπηρετούν τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες δημοσιεύονται κατά την χρονική στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός.

Η ωμή παρέμβασή τους στην εσωτερική λειτουργία ενός αυτοτελούς θεσμικού φορέα είναι απαράδεκτη. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πρότυπο σεβασμού αυτού του βασικότατου κανόνα δημοκρατικής λειτουργίας και δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει παρεμβάσεις και υποδείξεις στο έργο της, ούτε να αξιολογείται “κατά το δοκούν” η ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών της.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα κατά το παρελθόν με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, τα οποία ακόμα και σήμερα η Περιφερειακή αρχή προσπαθεί να επιλύσει. Το δεδομένο αυτό θα πρέπει να το συνυπολογίζει το Δ.Σ. του Συνδέσμου κατά τη λήψη αποφάσεων, οι οποίες πιθανών να μην υπερασπίζονται με ορθό τρόπο τα συμφέροντα των μελών τους.

Τους καλούμε άμεσα να ανασκευάσουν το “ατυχές” δημόσιο κάλεσμά τους, γιατί εκθέτει το σωματείο τους ανεπανόρθωτα στη συνείδηση των πολιτών”.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Βαθύ λαρύγγι” με φόντο εργολάβους και τα εκατομμύρια ευρώ διαγωνισμών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Λύση στο παρά ένα για τη μεταφορά των μαθητών της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προβληματισμός για την έλλειψη πόσιμου νερού στην Καλαμάτα: 40% κάτω τα αποθέματα στις πηγές που υδροδοτούν την πόλη!

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την μελλοντική επάρκεια πόσιμου νερού στον δήμο Καλαμάτας, δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς τα αποθέματα ήδη βρίσκονται σε

Διαδοχικές συναντήσεις Βασιλόπουλου στην Αθήνα – Την Παρασκευή ανακοινώσεις για έργα, προβλήματα και νέους στόχους

Στην Αθήνα βρέθηκε τις τρεις προηγούμενες μέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος κατά

Δήμος Καλαμάτας: Εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Οι 103 περιοχές που έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό [χάρτης]

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.636.000 ευρώ διεκδικεί ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ενισχύσει την πυροπροστασία κατοικημένων περιοχών. Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για

Δείτε επίσης