Χασισόδεντρα – γίγαντες αξίας 3.000.000 ευρώ σε τρία στρέμματα στους Γαργαλιάνους

5 Σεπτεμβρίου 2017

Έως τα 4,5 μέτρα έφταναν ορισμένα από τα 1.142 χασισόδεντρα που εντοπίστηκαν χθες σε περιοχή των Γαργαλιάνων. 3 στρέμματα η έκταση της φυτείας. Συνελήφθησαν ένας 50χρονος και ένας 47χρονος. Στα 3.000.000 ευρώ η αξία των ναρκωτικών εκτιμά η Αστυνομία. 

Επίσημη ανακοίνωση για τη χασισοφυτεία που εντόπισε χθες το ελικόπτερο της Αστυνομίας σε περιοχή των Γαργαλιάνων εκδόθηκε σήμερα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (4.9.2017) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 47 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, συνολικής έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1.142- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Χθες (4.9.2017) το πρωί, στο χώρο της φυτείας προσήλθαν ο 50χρονος και ο 47χρονος, προκειμένου να την φροντίσουν και συνελήφθησαν, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε, για το πότισμα των δενδρυλλίων, οι παραπάνω συλληφθέντες, είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, που αποτελούνταν από υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτες, ενώ κάθε φορά που προσέγγιζαν τον χώρο της φυτείας, έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μην μετακινούνται συχνά και να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός αυτής.

Κατασχέθηκαν ο παραπάνω καλλιεργητικός εξοπλισμός, δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε σε έρευνα που έγινε στην οικία του 47χρονου.

Εκτιμάται πως από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τα -3.000.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.

ω2

ω3

ω4

ω5

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Eurobasket: Εθνική… απογοήτευση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ευχαριστώ” του δημάρχου Πύλου – Νέστορος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για 248.000 ευρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Δείτε επίσης