Γιώργος Τσώνης για τις εκλογές του 2014 στο δήμο Μεσσήνης: “Όλα στο φως, είμαι ξάστερος”

/

Ανακοίνωση του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, για την παραπομπή του σε δίκη για τις εκλογές του 2014. Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες σε μια υπόθεση που ανοίγει τώρα και αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις, τόσο νομικές όσο και πολιτικές, με απρόβλεπτη κατάληξη.

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη εκφράζει ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στο σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Θάρρος” που αναφέρεται στην παραπομπή σε δίκη 22 ατόμων (μεταξύ αυτών και του ίδιου του δημάρχου) σχετικά με τις εκλογές του 2014.

Με την ανακοίνωσή του ο κ. Τσώνης στέλνει πολλαπλά μηνύματα, κυρίως σε εκείνους που φέρονται να έχουν πρωτοστατήσει στην συγκεκριμένη υπόθιεση. “Να είναι καλά ο καταγγέλλων της δικογραφίας αλλά εστίν δίκης  οφθαλμός”, σημειώνει ο δήμαρχος Μεσσήνης στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, ο κ. Τσώνης ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει συναντήσει και δεν έχει συνομιλήσει με κανέναν υπήκοο άλλου κράτους, που κατέθεσε έγγραφα για να έχει δικαίωμα ψήφου στην περιοχή, παρότι τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί. Επίσης, αναφέρει ότι παραιτείται κάθε προσωπικού δεδομένου, προκειμένου να έρθουν “όλα στη φόρα” και διαμηνύει ότι στις προσεχείς εκλογές δεν θα αφήσει τον συνδυασμό του να πάει σαν “το σκυλί στο αμπέλι”. 

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Βίκυ Βετουλάκη “15 Ρουμάνοι κατηγορούνται ότι εν γνώσει τους στις 11 Μαρτίου του 2014 υπέβαλαν ψεύτικη αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με σκοπό την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους. Συγκεκριμένα, στη Μεσσήνη, υπέβαλαν αίτηση κοινοτικού εκλογέα ρουμανικής υπηκοότητας, δηλώνοντας ότι είναι κάτοικοι Κουρτακίου, ενώ στην πραγματικότητα διέμεναν στην Καλαμάτα ή ήταν αγνώστου διαμονής. Έτσι πέτυχαν την εγγραφή τους στον ειδικό εκλογικό κατάλογο κοινοτικών εκλογέων της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδος, αποκτώντας παράνομα δικαίωμα ψήφου στις εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου του 2014. Επίσης, κατηγορούνται ότι αποδέχθηκαν την υπόσχεση δώρων σαν αντάλλαγμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με ορισμένο τρόπο. Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι δέχθηκαν την υπόσχεση από συγκατηγορούμενούς τους ότι θα τους έδιναν από 20 έως 50 ευρώ σε κάθε έναν, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ του συνδυασμού τους.
Οι 4 Βούλγαροι κατηγορούνται ότι το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2014 πήγαν στο Πεταλίδι και κατέθεσαν ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι είναι κάτοικοι Νερόμυλου για να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους Πεταλιδίου, ενώ στην πραγματικότητα διέμεναν στην Καλαμάτα και στο Χατζή”.

Ο κ. Τσώνης και ένας υποψήφιος της παράταξής του κατηγορούνται “ως ηθικοί αυτουργοί, καθώς με πρόθεση προκάλεσαν στους 15 Ρουμάνους την απόφαση να υποβάλουν ψευδείς βεβαιώσεις για να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους. Σύμφωνα δε με το κατηγορητήριο, ο υποψήφιος σύμβουλος και ο Δήμαρχος, δια μέσω του υποψηφίου, με παραινέσεις, φορτικότητα, πειθώ και συμβουλές και με την υπόσχεση καταβολής χρηματικού ανταλλάγματος 20-50 ευρώ, τους έπεισαν να κάνουν την παράνομη πράξη. Επίσης, κατηγορούνται  και για δωροδοκία κατά την εκλογή από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση”.

Ο υποψήφιος της παράταξης του κ. Σαμπαζιώτη, κατηγορείται ότι έκανε το ίδιο πράγμα με τους 4 Βούλγαρους στο Πεταλίδι, όσον αφορά τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, όμως δεν γίνεται καμία αναφορά σε χρηματικό αντάλλαγμα”.

Ολόκληρη η απάντηση 

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσώνης αναφέρει: “Πολιτικός Κόσμος” και “Πολιτικός υπόκοσμος” συμμάχησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Μεσσήνης και σε βάρος του συνδυασμού μου και εμένα προσωπικά. Σημεία και τέρατα έγιναν ,πολλά στο φως και περισσότερα στο σκοτάδι. Καταγγελίες ψευδείς, λαθροχειρίες,  για τις  οποίες έδωσα εντολή να μην ασχοληθεί κανένας, ούτε η Δικαιοσύνη, γιατί στην Δημοκρατία ο μεγάλος κριτής είναι ο κυρίαρχος πολίτης και δικαιώθηκα.

Ένα είναι σίγουρο ότι στις προσεχείς εκλογές, γιατί έμαθα πλέον, δεν θα αφήσω τον συνδυασμό μου να πάει σαν «ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ», από την αρχή και ούτε μια στιγμή. Έπρεπε, ούτε υποψήφιος να ήμουν αν γινόταν   και αν ήμουν να χάσω τις εκλογές. Αποτέλεσμα στην αρχή να χάσω  τις εκλογές με δικά μου ψηφοδέλτια που προσμετρήθηκαν αλλού. Στον εκνευρισμό και στεναχώρια των συνεργατών μου ότι είναι εντολή να χάσουμε τις εκλογές και θα κάνουν το παν, απάντησα όπως απαντώ και τώρα: “ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ”.

Την ίδια άποψη έχω και τώρα και λέω επίσης να είναι καλά ο καταγγέλλων  της δικογραφίας  αλλά « εστίν δίκης  οφθαλμός». Ο κ Εισαγγελέας για την συγκεκριμένη δικογραφία δικαστικός λειτουργός είναι δεν είναι μάντης. Δεν επιθυμούσα με τίποτα η δικογραφία που γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα να  τεθεί στο αρχείο. Προτιμώ την βεβαιότητα του «ΑΘΩΟΣ» από την αβεβαιότητα του αρχείου με υπαινιγμούς,  με αστερίσκους και αποσιωπητικά. Έχω δηλώσει “ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ” γιατί ο Γιώργος Τσώνης είναι “ΞΑΣΤΕΡΟΣ”. Δικαιώθηκα από το Πρωτόδικο Δικαστήριο μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας. Δεν αμφισβήτησε ούτε ένας δικαστής την καθαρή νίκη του συνδυασμού μου. 

Όσο αφορά την Δικογραφία με αδρές γραμμές για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας από καταγγελία ένα μικρό σχόλιο: Αρκετοί υπήκοοι άλλων κρατών κάτοικοι της περιοχής, δηλώνουν ότι κατέθεσαν τα έγγραφά τους να ψηφίσουν. Κανένα δεν γνωρίζω, κανένας δεν με γνωρίζει ούτε με έχει συναντήσει ούτε συνομιλήσει . Μετά το Δικαστήριο θα τα πω και θα τα γράψω όλα.

Στην ζωή μου σαν άνθρωπος και Δήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης έχω μάθει να ακούω, να διαβάζω να αντιμετωπίζω ακόμη και κακόβουλα, κακόγουστα με ψυχραιμία, αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και σεβασμό προς την κοινωνία των συμπολιτών μου. Θεωρώ αρετή ο Δήμαρχος να «κοκκινίζει», ακόμη όταν έχει δίκιο, γιατί αγωνιά, αγωνίζεται για τους σκοπούς που έταξε και ετάχθη.

Πολύ επικοινωνιακός ο τίτλος της εφημερίδας ‘ΘΑΡΡΟΣ’ στις 8.9.2017, πιασάρικος κατά τον μιντιακό όρο: “Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ”. Συμφωνώ, Συμφωνώ, Συμφωνώ μόνο που ο Δήμος, εγώ και οι συνεργάτες μου βρισκόμαστε “ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ” αναπτυξιακά, με την σκέψη και το προγραμματισμό μας για τον τόπο και τους πολίτες από την πρώτη στιγμή και για πολλά ακόμη χρόνια. Δίνουμε και κερδίζουμε μάχες για όλους τους πολίτες, γεωργούς, επιχειρηματίες, νέους , τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον τουρισμό, το περιβάλλον  στην Ελλάδα και το εξωτερικό ώστε να κερδίσουμε τελικά τον πόλεμο για την Ευημερία των πολιτών της Μεσσήνης και τα χωριά. Τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται και γίνονται είναι μικρά και ασήμαντα  μας λαβώνουν λίγο, αλλά μας δυναμώνουν πολύ-πολύ.

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι σαν Δήμαρχος παραιτούμαι κάθε προσωπικού δεδομένου, “ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ”. Εγώ και οι συνεργάτες μου  τον πόλεμο της ανάπτυξης θα τον κερδίσουμε για τους πολίτες, με τους πολίτες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αφήστε τους Έλληνες Δικαστές να ασκήσουν το λειτούργημά τους με γνώση, ευπρέπεια και Δημοκρατία. Δεν επηρεάζονται ούτε από λόγια ούτε γραφές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Κοζομπόλη: Παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση των Ρομά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ στους δρόμους της Πελοποννήσου: Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες κλήσεις για επικίνδυνες παραβάσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβεβαιώσεις από Νίκα και ΤΕΡΝΑ: Εντός του 2022 η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη [φωτογραφίες από το εργοτάξιο]

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ