Πολιτικό “θρίλερ” στο δήμο Μεσσήνης με φόντο τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

/

Τα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν, μετά την δικαστική εμπλοκή για τις εκλογές του 2014, στο δήμο Μεσσήνης μπορούν να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα που θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις τόσο στην πλειοψηφία όσο και στη μειοψηφία.

Σε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να οδηγήσει η υπόθεση της δικαστικής εμπλοκής στο δήμο Μεσσήνης σε σχέση με τις εκλογές του 2014, οι οποίες κρίθηκαν σε μια ψήφο.

Η πλειοψηφία

Από την υπόθεση πλήττεται πολιτικά η παράταξη του κ. Τσώνη και άρα το διάστημα, μέχρι να φτάσουμε στη δίκη της 29ης Νοεμβρίου οπότε και το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε πολιτικό επίπεδο το ζητούμενο είναι η στάση που θα τηρήσουν τα στελέχη της παράταξής του κ. Τσώνη. Με δεδομένο ότι το προηγούμενο διάστημα έχουν εκδηλωθεί τάσεις “φυγής” από συγκεκριμένα στελέχη της πλειοψηφίας, το ζητούμενο είναι αν η δικαστική εμπλοκή θα λειτουργήσει ως αφορμή για να υπάρξουν άμεσα αποχωρήσεις ή αν οι εξελίξεις θα λειτουργήσουν συσπειρωτικά για την παράταξη του κ. Τσώνη. Ο δρόμος που θα διαλέξουν στελέχη της πλειοψηφίας θα διαφανεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτική Συμβουλίου τη Δευτέρα, όπου και το ζήτημα της δίκης για τις εκλογές του 2014 αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Αν τα στελέχη της πλειοψηφίας στηρίξουν απερίφραστα τον κ. Τσώνη ή αν τηρήσουν στάση αναμονής – πολύ περισσότερο αν θα διαφοροποιηθούν- θα προδιαθέσουν για όσα θα ακολουθήσουν στη δημοτική αρχή.

Η μειοψηφία

Σε πρώτη ανάγνωση το ζήτημα της δικαστικής εμπλοκής για τις εκλογές του 2014 αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τις εξελίξεις. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η πρώτη ανάγνωση.

Με δεδομένο ότι στη δικαστική εμπλοκή έχει τεθεί ζήτημα παράνομων εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους τίθεται, πέραν όλων των άλλων, πολιτικό ζήτημα για όσους είχαν την ευθύνη του δήμου κατά την επίμαχη περίοδο. Άρα, η μειοψηφία του σημερινού δημοτικού συμβουλίου και πλειοψηφία το 2014 θα πρέπει να απαντήσει πειστικά στο ερώτημα πως μπόρεσαν, όσοι κατηγορούνται, να βρουν το αναγκαίο κενό για να υλοποιήσουν τα παράνομα σχέδιά τους.

Παράλληλα, πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εξελίξεις στο εσωτερικό της μειοψηφίας με αφορμή τη δικαστική εμπλοκή, δεδομένου ότι ορισμένοι εκ των μελών της θεωρούν την περίσταση ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υλοποιήσουν στα σχέδιά τους για “ανατροπή” του επικεφαλής παράταξης. Η συγκεκριμένη …διαπάλη εξελίσσεται καιρό τώρα στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης και εκτιμάται ότι με αφορμή τις εξελίξεις θα γίνει πιο έντονη. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λύση για τις ζώνες υψηλής παραγωγικότητας – “Ανάσα” για το δήμο Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώτο κουδούνι σε 222 σχολεία της Μεσσηνίας με τον καθιερωμένο αγιασμό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον