Με τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους η νέα σχολική χρονιά στο νομό Μεσσηνίας

/

Με πληρότητα σε εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα σχολεία της Μεσσηνίας, γεγονός που αποτελεί …είδηση, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι ελλείψεις ήταν αυτές που “έκλεβαν την παράσταση”. “Κανονικό πρόγραμμα από αύριο σε όλα τα σχολεία του Νομού” δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Πετρόπουλος. 

Στην αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την έλλειψη εκπαιδευτικών είχε επικεντρωθεί η προσπάθεια του υπουργείου παιδείας το προηγούμενο διάστημα, προσπάθεια η οποία, τουλάχιστον στη Μεσσηνία, είχε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτη Πετρόπουλο, όλα τα σχολεία διαθέτουν το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, από αύριο όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν με κανονικό πρόγραμμα.

Ευχές Αλειφέρη

Στον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Πετρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κος Νίκος Μπασακίδης.

Η Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς των μαθητών, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο για όλους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους μαθητές των ΕΠΑΛ τους οποίους συνεχάρη και ενεθάρρυνε γιατί όπως είπε : « Είναι παιδιά που αγωνίζονται και αναπτύσσουν το καθένα τις ιδιαίτερες δεξιότητές του με στόχο να διεκδικήσουν, έχοντας την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση, μια θέση στην αγορά εργασίας και στην επιτυχία στη ζωή.»

Επίσκεψη Νίκα σε σχολεία της Καλαμάτας

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, παρέστη στις τελετές αγιασμού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στο 4ο Λύκειο, στο Μουσικό Σχολείο και στο 6ο Λύκειο, το οποίο στεγάζεται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ενώ Δημοτικοί Σύμβουλοι μετέβησαν σε άλλα σχολεία.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στα παιδιά καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, καλή πορεία στο δρόμο της μάθησης, ενώ έδωσε ευχές για καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους στον αγώνα της μόρφωσης. Στα μεγαλύτερα παιδιά επεσήμανε πως αν αγαπούν το επάγγελμα που θα κάνουν, θα προκόψουν, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχουν προνομιούχα επαγγέλματα. Συνέστησε δε να έχουν επαγγελματικό ορίζοντα την Ευρώπη.

Στα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, ο Π. Νίκας έκανε γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει 20.000 ευρώ για την αγορά οργάνων, ώστε το Μουσικό Σχολείο να αποκτήσει το συντομότερο τη δική του Φιλαρμονική. Θα διατεθούν, επίσης, χρήματα για στολές.
Τέλος, προς τις μαθήτριες και τους μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνέχεια των παρεμβάσεων κατά τη θερινή περίοδο, θα προβεί σε εργασίες συντήρησης, στο από κατασκευής προβληματικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Σκοπός είναι η βελτίωση των υποδομών του μέχρι τα Χριστούγεννα, με έξοδα του Δημοτικού Προϋπολογισμού, δηλαδή των δημοτών, αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς Περιφέρειας και Κράτους.

ω5

ω7

ω8

ω9

ω10

ω11

ω12

ω13

ω14

ω15

ω16

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξύλο και απόδραση από τα δικαστήρια της Καλαμάτας – Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιερό παρασκήνιο στην ιεραρχία για τη μετά Ιερώνυμο εποχή με “άρωμα” Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Λουκέτο σε 3 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά της Μεσσηνίας – Οι μηδενικές εγγραφές μαθητών η αιτία της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Την αναστολή λειτουργίας 5 δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες λειτουργούσαν στη Μεσσηνία, αποφάσισε η Περιφερειακή Διεύθυνση