Ιερό παρασκήνιο στην ιεραρχία για τη μετά Ιερώνυμο εποχή με “άρωμα” Μεσσηνίας

/

Κλεισμένη” θεωρείται η τοποθέτηση του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Θεόκλιτου Λαμπρινάκου, στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Ο ρόλος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τα “θέλω” του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και τα σενάρια για τη μετά Ιερώνυμο εποχή.

Σε “μάχη” με το βλέμμα στραμμένο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στη μετά Ιερώνυμο εποχή εκτυλίσσονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος για το ζήτημα της ανάδειξης νέων μητροπολιτών, η οποία θα γίνει τον Οκτώβριο.

Ο Θεόκλητος Λαμπρινάκος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μια από τις θέσεις των νέων μητροπολιτών τη διεκδικεί ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος. Οι πληροφορίες που διακινούνται, κυρίως σε ΜΜΕ της εκκλησίας, μιλούν για μια υποψηφιότητα που θεωρείται φαβορί. Μάλιστα, ορισμένοι αναφέρουν ότι ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αποτελεί τη σίγουρη επιλογή της Ιεραρχίας. Σημειώνεται ότι την υποψηφιότητα Λαμπρινάκου την προωθεί, κυρίως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Τα στρατόπεδα

Πολλοί σημειώνουν ότι η επιλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων εντάσσεται στις διεργασίες που σχετίζονται με την επόμενη μέρα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Υποστηρίζουν, δε, ότι η εμπλοκή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας ενισχύει το συγκεκριμένο σενάριο, δεδομένου ότι ο κ. Χρυσόστομος φέρεται ως ένας από τους δελφίνους που θα θελήσει να διεκδικήσει τη θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, όταν και όποτε τεθεί τέτοιο ζήτημα. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν καλά τους συσχετισμούς στην Ιεραρχία, σημειώνουν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ένας από τους Ιεράρχες που φαίνεται να έχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων είναι ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ θεωρείται ως ο αντίπαλος πόλος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και ως εκ τούτου η διαφορετική επιλογή στο θέμα της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων μεταφράζεται ως μια πρώτη “σύγκρουση” μεταξύ των ιεραρχών (Μεσσηνίας και Νέας Ιωνίας) που θα αντιπαρατεθούν για τη μετά Ιερώνυμο εποχή.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους η νέα σχολική χρονιά στο νομό Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: “Μπάτε σκύλοι αλέστε” οι εκλογικοί κατάλογοι του Δήμου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ