ΦΟΔΣΑ: “Λευκός καπνός” για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου

Μετά από πολλές παλινωδίες των δημάρχων της Πελοποννήσου, τελικά, ο Φορέας Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων, αποφάσισε να πει “ναι” στην προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και να “ανοίξει” το δρόμο για την υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Εξελίξεις μέχρι την κάθοδο Τσίπρα στην Τρίπολη στα μέσα Νοεμβρίου. 

Θετικά αποφάσισε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων επί του ζητήματος της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια Πελοποννήσου δίνοντας έτσι το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για την κεντρική διαχείριση.

Καταλυτική παρουσία Νίκα

Σημειώνεται ότι, προκειμένου να υπάρξει το σχετικό αποτέλεσμα, καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος εκπροσωπούσε στη συνεδρίαση τη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου.

Ικανοποίηση

Η απόφαση των δημάρχων προκάλεσε ικανοποίηση και στην πλευρά της περιφέρεια Πελοποννήσου στελέχη της οποίας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δήλωναν ικανοποιημένα από το γεγονός ότι οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου έλαβαν θέση έναντι του ζητήματος.

Τα επόμενα βήματα

Πλέον, οι εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο αναμένεται να είναι καταιγιστικές, καθώς αναμένεται κυβέρνηση και περιφέρεια Πελοποννήσου να υπογράψουν άμεσα τη σύμβαση με το μειοδότη του διεθνούς διαγωνισμού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ζήτημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν την κάθοδο Τσίπρα στην Πελοπόννησο για το Αναπτυξιακό συνέδριο στα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Γκούμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο πρόεδρος εργαζομένων στους ΟΤΑ Σπ. Σαρδέλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον