Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Γκούμα

12 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Γκούμα η Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε ανεξάρτητος και εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη στήριξη που είχε λάβει από τη ΝΔ το 2011. Δηλώσεις στο messiniapress της νυν και του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Νατάσας Κυριακοπούλου και Περικλή Μαντά.

Στο κενό πέφτει η συντεταγμένη προσπάθεια του Γιώργου Γκούμα να εμφανίσει τον εαυτό τους ως ανεξάρτητο υποψήφιο. Μια μέρα μετά τη δήλωση του υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου ότι ήταν λάθος η στήριξή του από τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, ότι τα κόμματα δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον επιμελητηριακό θεσμό και ότι είναι ανεξάρτητος, η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, δια της δηλώσεως της προέδρου της Ν. Κυριακοπούλου, γκρεμίζει το αφήγημα του κ. Γκούμα.

Η δήλωση της προέδρου της ΝΟΔΕ

Το messiniapress ζήτησε από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Γκούμα. Απαντώντας η κα Κυριακοπούλου σημείωσε: “Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Ν.Δ. είναι η παράταξη, που διαχρονικά υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ΝΔ με γνώμονα την αναβάθμιση του θεσμού του Επιμελητηρίου και την ανάδειξή του σε έναν αναπτυξιακό, επιστημονικό φορέα είναι παρούσα παρακολουθώντας από πολύ κοντά τις εξελίξεις. Σεβόμενη τις απόψεις όλων των υποψηφίων, η ΝΔ τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν εμπλέκεται, αφού άλλωστε κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει ζητήσει τη στήριξή της.

Όσον αφορά για το τι έγινε στις εκλογές του Επιμελητηρίου στη Μεσσηνία το 2011, από όσο γνωρίζω ο κ. Γιώργος Γκούμας, ως είχε το δικαίωμα, ζήτησε την στήριξη της υποψηφιότητάς του από όλα τα κόμματα. Η Ν.Δ. έδωσε τότε τη στήριξη, γιατί προφανώς είδε στο πρόσωπό του και στο συνδυασμό του την δυνατότητα να ηγηθεί του Επιμελητήριου στη Μεσσηνία και την ικανότητα να επιλύσει τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα στο νομό, άποψη που παραμένει και σήμερα”.

Η δήλωση του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ

Το messiniapress απευθύνθηκε και στον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και νυν αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, ο οποίος και ήταν αυτός που διαχειρίστηκε το ζήτημα της στήριξης του κ. Γκούμα στις εκλογές του 2011. Ο κ. Μαντάς δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο, τονίζοντας οτι σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία.

Η αλήθεια

Μετά τη δήλωση στήριξης της προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στον κ. Γκούμα έρχονται στο φως της δημοσιότητα οι πραγματικές σχέσεις του υποψηφίου προέδρου του Επιμελητηρίου με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι εμφανές σε όλους πια ότι η Νέα Δημοκρατία, όπως και το 2011, στηρίζει τον κ. Γκούμα. Άλλωστε, οι ιδεολογικές καταβολές του κ. Γκούμα είναι γνωστές και καταγεγραμμένες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στη στήριξη που του παρέχει η ΝΔ. Το πολιτικά επιλήψιμο είναι ότι ο κ. Γκούμας επιχείρησε, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, να εμφανίσει τον εαυτό του ως ανεξάρτητο την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι στηρίζεται από τη ΝΔ. Η σημερινή δήλωση της κας Κυριακοπούλου επιβεβαιώνει περίτρανα τη σύμπλευση ΝΔ – Γκούμα και “κατεδαφίζει” το αφήγημα του κ. Γκούμα περί, δήθεν, ανεξάρτητης υποψηφιότητας.

*Φωτογραφία από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού του κ. Γκούμα, στις 30 Ιανουαρίου του 2017. Σε αυτή διακρίνονται η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νατάσα Κυριακοπούλου (τρίτη από αριστερά) και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Η φωτογραφία είναι αναρτημένη στην προσωπική σελίδα του κ. Γκούμα στο Facebook.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βολές Τατούλη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΦΟΔΣΑ: “Λευκός καπνός” για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης