Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και δηλώσεις για το θάνατο του Σπύρου Σαρδέλη

/

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης με αφορμή το θάνατο του Σπύρου Σαρδέλη, ο οποίος διετέλεσε περίπου επί τριακονταετία δημοτικός υπάλληλος και επί πολλά έτη ήταν Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του εκλιπόντος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα δημοτική δαπάνη, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Επίσης, θα διατεθεί ατελώς χώρος ταφής στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, ενώ στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαι η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Ακόμη, αποφασίσθηκε η σημαία του Δήμου στα Δημοτικά Κτήρια να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο. Τέλος, η φωτογραφία του Σπύρου Σαρδέλη θα αναρτηθεί σε χώρο του Δημαρχείου.

Δηλώσεις

Ο Δήμαρχος, για την απώλεια του Σπύρου Σαρδέλη, έκανε την εξής δήλωση: “Ο αείμνηστος Σπύρος προσέφερε άριστες υπηρεσίες στο Δήμο, επί σειράν ετών, από διάφορες θέσεις και πάνω από 10 χρόνια ως ταμίας. Δεκάδες έλεγχοι έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Τον εμπιστευόμασταν όλοι σε αυτό το πόστο.
Είχε κύρος μεταξύ των συναδέλφων του. Υπήρξε συνδικαλιστής με επιμονή και αγωνιστικότητα, αλλά χωρίς ακρότητες, λεκτικές ή άλλες. Προσέφερε στον αθλητισμό. Υπηρέτησε και το Δήμο και την κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο.
Αφήνει παρακαταθήκες ο Σπύρος Σαρδέλης και θα μας λείψει. Ας είναι αιωνία η μνήμη του! Οι ευχές μας συνοδεύουν την οικογένειά του”.
Δήλωση για το θάνατο του Σπύρου Σαρδέλη έκανε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης: “
Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο ευσυνείδητος υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας και αγωνιστής πρόεδρος των εργαζομένων των ΟΤΑ του νομού Μεσσηνίας Σπύρος Σαρδέλης  Είχα την τιμή να τον γνωρίσω όταν αγωνιζόταν με σθένος για την επαναπρόσληψη των απολυμένων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνόμων. Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Το παράδειγμα του πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για όσους υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Μεσίστια κυματίζει η σημαία του δήμου Καλαμάτας σε ένδειξη πένθους: 

ω5

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σπύρου Σαρδέλη: 

ω6

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

31 χρόνια μετά τον σεισμό του 1986: Τα πλοία που “έσωσαν” τους κατοίκους της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ο σεισμός θα ξανάρθει” δηλώνει ο Π. Νίκας 31 χρόνια μετά την καταστροφή της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ