Μητροπολιτικό “χρίσμα” στον Μεσσήνιο αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Λαμπρινάκο

/

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Βενέδικτος. “Έχρησε” Μητροπολίτη τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Θεόκλητο Λαμπρινάκο, με δεκάδες πιστούς να αναφωνούν “άξιος” και να δίνουν “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Μεσσήνιο Ιερέα.

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Βενέδικτος, προκειμένου να τελέσει τη θεία λειτουργία για την εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών.

Το γεγονός που προκάλεσε έκπληξη ήταν όταν μετά το τέλος της τελετής ο Μητροπολίτης επιβεβαίωσε δημόσια τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων. Συγκεκριμένα ο κ. Βενέδικτος απευθυνόμενος στους πιστούς εξήρε την προσφορά του Αρχιμανδρίτη και σημείωσε ότι σε ένα μήνα θα είναι Μητροπολίτης! Αυτό που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι, στο άκουσμα αυτής της αποστροφής του λόγου του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας, δεκάδες πιστοί αναφώνησαν “άξιος, άξιος” δείχνοντας τη στήριξη τους στον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι όλα αυτά εκτυλίχθηκαν παρουσία του Θεόκλητου Λαμπρινάκου, ο οποίο παρότι δεν έχει και δεν επιθυμεί να εμπλακεί ο ίδιος στις διαδικασίες που εξελίσσονται, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του από την θερμή αντίδραση των πιστών της ενορίας που διακονεί επί πολλά χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων κατά τη σημερινή θεία λειτουργία στους Αγίους Ταξιάρχες: 

ω4

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σαμαράς – Τατούλης σε τροχιά σύμπλευσης με φόντο τα σκουπίδια της Πελοποννήσου;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις 19 Σεπτεμβρίου η επιλογή της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Κέντρου Χορού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο