Βολές της Πιπίνας Κουμάντου στο δήμαρχο Καλαμάτας για τα αντιπλημμυρικά έργα

/

Με τίτλο “Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας!” η δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου,”ανέβασε” κείμενο στην προσωπική της σελίδα στο facebook, με το οποίο απαντά στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σε όσα υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής για το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων. Σημειώνει η κα Κουμάντου: “Διάβασα σε ηλεκτρονική εφημερίδα της Καλαμάτας ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε από το Δήμαρχο πως στην Καλαμάτα “δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα τα τελευταία 150 χρόνια”. Θέλω να πιστεύω ότι η αποστροφή αυτή οφείλεται απλώς σε έλλειψη ενημέρωσης και όχι σε συνειδητή παραπληροφόρηση, αφού η πραγματικότητα έχει ως εξής:
1. Το 1994, ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ αποχωρώντας από την πρώτη 4ετία δημαρχοντίας του, παρέδωσε στην Καλαμάτα το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που είχε γίνει ως τότε . Τον αγωγό ομβρίων της οδού Ηρώων, ο οποίος δέχεται όλα τα όμβρια ύδατα της Ανατολικής Πόλης και των διευθετημένων (πάλι την ίδια τετραετία του) ρεμάτων της.
2. Το 2002 , αποχωρώντας από την δεύτερη 4ετία, παρέδωσε τον κεντρικό συλλεκτήρα ομβρίων της Δυτικής πόλης κι όλα τα διευθετημένα ρέματα αυτής.
3. Το 2002 επίσης παραδόθηκε ο διευθετημένος χείμαρρος ΡΙΖΟΣ που έσωσε την περιοχή της Κηπούπολης από τις πλημμύρες που την ταλάνιζαν ως τότε.
4. Από τότε ως σήμερα , εξ όσων γνωρίζω δεν έγινε άλλη αντιπλημμυρική παρέμβαση στην πόλη , παρά το γεγονός ότι από τις πυρκαγιές του 2007 καταστράφηκε τεράστια έκταση του Ταϋγέτου (που συγκρατούσαν τα όμβρια και ήταν “ηλίου φαεινότερο” ότι θα έρχονταν πλημμύρες ) και παρά το γεγονός ότι ο οικιστικός ιστός της πόλης , μέσα στην 15ετία, επεκτάθηκε σημαντικά.
5. Συνεπώς η σωστή διατύπωση της φράσης του Δημάρχου θα ήταν η αναγνώριση- ομολογία πως “τα τελευταία 15 χρόνια” δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο στην Καλαμάτα”.

Σημειώνεται ότι η κα Κουμάντου αποτελεί ένα από τα φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκας για αντιπλημμυρικα: Εύσημα στην κυβέρνηση, αιχμές σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ετοιμότητα δήμος Καλαμάτας και Λιμεναρχείο για την προστασία του Μεσσηνιακού κόλπου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Βορίδης: Oι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους – «Αγωνία» στη Μεσσηνία για το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτικών εδρών – Τι λένε οι πληροφορίες

Απολύτως ξεκάθαρος, σχετικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ερχόμενες βουλευτικές