Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας δοκιμάζουν τη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας

/

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η στήριξη της “γαλάζιας” παράταξης στον επιχειρηματία, Γιώργο Γκούμα.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά το “άδειασμα” της Νέας Δημοκρατίας από τον κ. Γκούμα, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν λάθος η στήριξή του στις προηγούμενες εκλογές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αντιδράσεις μεγιστοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά όταν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας επέμεινε στη στήριξη Γκούμα, παρότι ο ίδιος δήλωσε δημόσια ότι δεν την επιθυμεί!

Η …συμφωνία που διχάζει

Ωστόσο, το γεγονός που έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι ότι αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι ο τοπικός κομματικός μηχανισμός έχει προχωρήσει σε άτυπη συμφωνία με τον επικεφαλής του “Νέου Επιμελητηρίου” για τη στήριξή του. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει τεθεί ποτέ στα όργανα του κόμματος, ούτε έχει υπάρξει σχετική απόφαση για την στήριξη του κ. Γκούμα. Σημειώνουν, δε, ότι μετά τις δηλώσεις του κ. Γκούμα κατά της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε, τουλάχιστον, η “γαλάζια” παράταξη να επανεξετάσει τη στάση της με βάση τα νέα δεδομένα.

Η περίεργη σιωπή Μαντά

Ένα ακόμα γεγονός που έχει ξενίσει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το κομματικό στέλεχος της “γαλάζιας” παράταξης που πρωτοστάτησε στην στήριξη Γκούμα, στις προηγούμενες επιμελητηριακές εκλογές, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις έχει σιωπήσει και δεν έχει τοποθετηθεί. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και νυν αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά. Ο κ. Μαντάς, παρότι κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Γκούμα, δεν θέλησε να πει το παραμικρό. Επιπρόσθετα, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι ο κ. Μαντάς δεν αντέδρασε καν στη δήλωση στήριξης της νυν προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας προς τον επιχειρηματία. Μάλιστα, αν σε όλα αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι η νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας είναι της απολύτου επιρροής του κ. Μαντά, καθώς με δική του πρωτοβουλία εξελέγη στον κομματικό μηχανισμό, τότε η σιωπή του κ. Μαντά είναι ακόμα πιο περίεργη και δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγωδία στη Μεσσηνία: 38χρονος βρέθηκε νεκρός στο κτήμα του από συγγενείς του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο Μεσσήνιοι “πρωταγωνιστές” στις συζητήσεις για την ανάπτυξη της Χώρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.