“Απογειώθηκαν” οι συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

/

Σε 12 συλλήψεις τις τελευταίες 10 ημέρες, εκ των οποίων 8 τις τελευταίες 3 ημέρες, έχουν προχωρήσεις άντρες της αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Πλαστά διαβατήρια και πλαστά προσωπικά έγγραφα στην καθημερινή διάταξη του αερολιμένα.

Σε 12 συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας για πλαστά διαβατήρια και πλαστά προσωπικά έγγραφα αλλοδαπών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν προς ευρωπαϊκές πόλεις. Οι συγκεκριμένες συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί τις από τις 6 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, την στιγμή που ολόκληρο τον Αύγουστο οι παρόμοιες συλλήψεις ήταν μόλις 5.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας στις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, στις 11/9 δύο, στις 14/9 μια, στις 15/9 τέσσερις και στις 17/9, επίσης, τέσσερις.

Όσο αφορά στην εθνικότητα των συλληφθέντων έχουν εντοπιστεί 3 υπήκοοι Συρίας, 2 Αφγανιστάν, 5 Πακιστάν, 1 Ιράν και 1 Σαουδικής Αραβίας, ενώ από τους 12 συλληφθέντες οι 9 είναι άντρες και οι 2 γυναίκες. Σημειώνεται ότι σε μια από τις περιπτώσεις γυναίκα είχε μαζί της και τα δύο ανήλικα παιδιά της. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι συλληφθέντες έχουν επιχειρήσει να ταξιδέψουν προς την Αυστρία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία.

Τέλος, σημειώνεται ότι, προκειμένου να αυξηθούν οι ανάγκες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και τα αυξημένα κρούσματα παράνομων αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν παράνομα στην Ευρώπη από την Καλαμάτα, έχει αποφασίστηκε πρόσφατα η λειτουργία αυτόνομου Αστυνομικού Σταθμού στον αερολιμένα της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φειδάς: Από το τσαγκαράδικο της Καλαμάτας στη μάχη για την ελληνική υποδηματοποία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επί τάπητος η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ