Προεκλογικός “χορός” στο δήμος Καλαμάτας με αφορμή το Φεστιβάλ Χορού

Υψηλοί τόνοι εναντίον της δημοτικής αρχής με αφορμή το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Στην “πρώτη γραμμή” το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ‘Φάρις” και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος.

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ήταν η κριτική που άσκησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Φάρις” και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Τάσος Πολυχρονόπουλος, στη δημοτική αρχή με αφορμή την επιλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν αυτή η κριτική είναι συγκυριακή και έχει ως αφορμή το Φεστιβάλ Χορού μόνο, ή αν συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της δημοτικής αρχής με φόντο τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πάντως, το γεγονός ότι ο συνήθως χαμηλών τόνων συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας επέλεξε το δρόμο της όξυνσης, προϊδεάζει για τη στάση τόσο της δημοτικής παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου του κομματικού μηχανισμού έναντι του Π. Νίκα και της δημοτικής αρχής.

Η κριτική

ω7

Ο κ. Πολυχρονόπουλος (στο κέντρο της φωτογραφίας) κατηγόρησε το διοικητικό συμβούλιο το Φορέα για τη διαδικασία επιλογής ενώ, κλιμακώνοντας την κριτική του, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα ο το μέλος του Δ.Σ. και Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη διαδικασία επιλογής (όχι για το πρόσωπο) του καλλιτεχνικού διευθυντή σημειώνοντας ότι είχε διαμορφωθεί η αίσθηση ότι η επιλογή του είχε γίνει πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο ο κ. Πολυχρονόπουλος άσκησε κριτική γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Τόνισε ότι η επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή έρχεται σε μια περίοδο που τα δεδομένα για το Φεστιβάλ έχουν αλλάξει, δεδομένου ότι υπάρχει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη στήριξη του θεσμού (υπουργείο Πολιτισμού, Χαρίτσης), ενώ έχει ολοκληρωθεί και το Μέγαρο Χορού. Ο κ. Πολυχρονόπουλος σημείωσε ότι αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει τη δημοτική αρχή στην διεξαγωγή μιας ουσιαστικής συζήτησης, πριν την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή, που θα έθετε το γενικό ζήτημα του Φεστιβάλ Χορού στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Τέλος, ο κ. Πολυχρονόπουλος, ασκώντας ακόμα πιο έντονη κριτική, ανέφερε ότι η διαδικασία της επιλογή έπληξε το κύρος και του Φεστιβάλ, αλλά και του δήμου Καλαμάτας και ευχήθηκε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής να μην έχει την τύχη των προκατόχων του.

Η απάντηση

ω8

Στην κριτική του κ. Πολυχρονόπουλου απάντησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις που ανήκουν στη δημοτική αρχή. Αρχικά ο κ. Μπασακίδης (δεύτερο από δεξιά) σημείωσε ότι η κριτική του κ. Πολυχρονόπουλου εμπεριέχει μια αντίφαση, καθώς εμφανίζεται να νοιάζεται για το μέλλον του Φεστιβάλ, την ίδια στιγμή που επιλέγει να μη συμμετάσχει στις διαδικασίες που αφορούν την εξέλιξη του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δημήτρης Μπούχαλης (δεύτερος από αριστερά). “Μοιάζετε να είστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουχάλης υπονοώντας ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος και η παράταξή του δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Τέλος, και η πρόεδρος της “Φάρις”, Αναστασία Μπελογιάννη (φωτογραφία κάτω, αριστερά), υπεραμύνθηκε της απόφασης της επιλογής του Διευθυντή, αλλά και της διαδικασίας που οδήγησε σε αυτή.

ω9

 

*Η κεντρική φωτογραφία αποτυπώνει σκηνή χορογραφίας, η οποία παρουσιάστηκε στο 23ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα Δημοκρατία έχεις ταλέντο: Αυτοαναιρούνται σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα αμάζευτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκος Πατσαρίνος: Ας μείνουν μακριά από τη μεταφορά των μαθητών τα φαινόμενα “Τατουλιστάν”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβεβαιώσεις από Νίκα και ΤΕΡΝΑ: Εντός του 2022 η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη [φωτογραφίες από το εργοτάξιο]

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ