Σε εκδήλωση στην Καλαμάτα την Παρασκευή ο Αγιορείτης Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης

/

Σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Μεσσηνίας και το τμήμα Μεσσηνίας “ο Παπαφλέσσας” του συνδέσμου ΑΧΕΠΑ θα μιλήσει αύριο ο Αγιορείτης Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης. Η εκδήλωση έχει σαν θέμα τον ελληνισμό του Πόντου και ο Γέροντας κατά την ομιλία του θα αναδείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας και της πολιτισμικής ταυτότητας των Ποντίων.

Την εκδήλωση παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας κ. Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του ΑΧΕΠΑ και αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς από την πλευρά του σημείωσε οτι σε μια εποχή που η κοινωνική κρίση είναι έντονη και αμφισβητούνται οι αξίες, αλλά και η ιστορία του τόπου η ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας είναι έργο πρώτιστης σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό, προσέθεσε ο κ. Μαντάς, εντάσσεται η αυριανή εκδήλωση με ομιλητή τον Γέροντα Μάξιμο. “Είναι ένας Γέροντας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο Άγιο Όρος, είναι πολυγραφότατος και η ομιλία του θα φωτίσει σημαντικές πτυχές της ιστορίας των Ποντίων” ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Από την πλευρά του ο κ. Σαββίδης, εκπρόσωπος της Ένωσης Ποντίων Μεσσηνίας, τόνισε ότι η αυριανή εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τους Ποντιακής καταγωγής Έλληνες που ζουν στη Μεσσηνία. “Είναι μια ευκαιρία για εμάς να τονώσουμε την παρουσία μας στο Νομό και να υπάρξει συσπείρωση του Ποντιακού στοιχείου” υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 19:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του εργατικού κέντρου Καλαμάτας.

Ο κ. Σαββίδης (αριστερά) και ο κ. Μαντάς κατά την παρουσίαση της αυριανής εκδήλωσης: 

ω8

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Τατούλης έριξε το “γάντι” σε όσους αντιδρούν στη μονάδα σκουπιδιών της Καλλιρρόης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάμπινγκ για …δύο σε χασισοφυτεία του Ταϋγέτου – Βρέθηκαν 93 δέντρα και 3 κιλά χασίς (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ