Παρασκήνιο για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία – Όλα τα ονόματα

/

Φουντώνουν τα σενάρια που μιλούν για “είσοδο” του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Εντείνονται οι πληροφορίες που δείχνουν “έξοδο” του Γιάννη Λαμπρόπουλου και του Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Οι αναφορές στο όνομα του Θ. Ρουσόπουλου. Η …ματιά Σαμαρά στις εξελίξεις. Οι “νέοι” και οι “παλιοί” του ψηφοδελτίου.

Μπορεί η δημόσια εικόνα της Νέας Δημοκρατίας να μην το μαρτυρά, ωστόσο, στα βουλευτικά, αυτοδιοικητικά και κομματικά γραφεία η “μάχη” για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας όχι μόνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί.

Νίκας – Λαμπρόπουλος

Το όνομα που βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων είναι αυτό του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Το όνομα του κ. Νίκα συζητιέται το τελευταίο διάστημα έντονα, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας τους τελευταίους μήνες έντεχνα είχε απεμπλακεί από τη σχετική συζήτηση.

Η αναζωπύρωση των σεναρίων που αφορούν το δήμαρχο Καλαμάτας δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη με όσα ακούγονται για τον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Ο επί χρόνια βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υπουργός φαίνεται ότι συγκαταλέγεται σε μια ομάδα βουλευτών που η παρουσία τους στα κοινοβουλευτικά και στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνάει τα 20 χρόνια ή που απέτυχαν στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Αυτή η ομάδα των πολιτικών φαίνεται ότι θα “πληρώσει” την ανανέωση που θα επιχειρήσει ο Κ. Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές (στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Δ. Σαμπαζιώτη). Μια τέτοια εξέλιξη θα άφηνε ένα μεγάλο κενό στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει σε ένα βαθμό ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ως εκ τούτου το όνομα του κ. Νίκα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. 

Ο Θ. Ρουσόπουλος

Ένα ακόμα όνομα που έχει ακουστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι αυτό του Θ. Ρουσόπουλου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου των κυβερνήσεων Καραμανλή. Ο κ. Ρουσόπουλος το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις πολιτικές του εμφανίσεις στηρίζοντας απολύτως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος το έχει αφήσει ανοιχτό, ωστόσο πάντοτε υποστηρίζει ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Όσοι τον τοποθετούν στη Μεσσηνία υπολογίζουν την καταγωγή του από την Κυπαρισσία. Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή τη στιγμή ο κ. Ρουσόπουλος φαίνεται να προετοιμάζεται για εκλογική κάθοδο στην Αττική και όχι στη Μεσσηνία.

Ο Σαμαράς

Όταν μιλάμε για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον παράγοντα Σαμαρά. Ο Πρώην Πρωθυπουργός ανέκαθεν είχε λόγο στις εξελίξεις και στις τελικές επιλογές, δεδομένου ότι είναι ένας πολιτικός με μακρά πείρα στα του Νομού. Επί του προκειμένου, ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει εκφράσει άποψη για τα τεκταινόμενα. Δεν έχει, δηλαδή, εκφραστεί αρνητικά ή θετικά για τον κ. Νίκα, ούτε για τον κ. Λαμπρόπουλο. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να έχει διαμηνύσει σε συνομιλητές του ότι θα σεβαστεί απολύτως τις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ.

Οι υπόλοιποι του ψηφοδελτίου της ΝΔ

Όσον αφορά στα υπόλοιπα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία λίγο έως πολύ είναι γνωστά. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος όπως και η δικηγόρος Πιπίνα Κουμάντου, αλλά και ο γιατρός Πάνος Χαλβατσιώτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά στην κάθοδο ως υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία είναι και ο διαιτητής του μπάσκετ Χρυσόστομος (Τόμι) Σχοινάς, ο οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα. Ο πρώην πρέσβης, Χρίστος Παναγόπουλος, παρότι ο ίδιος θέλει να να είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτή τη στιγμή και θα συμπεριληφθεί στη λίστα αν και εφόσον δεν προχωρήσει υποψηφιότητα που σηματοδοτεί το άνοιγμα της ΝΔ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Το θέμα αυτό το χειρίζεται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και παρότι έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορα ονόματα (πολλά από τα οποία “κάηκαν”) ουσιαστικές επαφές με πρόσωπα που μπορεί να έχουν τέτοιο ρόλο δεν έχουν γίνει ακόμα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πέτρος Τατούλης: Πιο κοντά στην Πελοπόννησο ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος Sparkassen

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: “Καπέλωμα” εκλογικών διαδικασιών και υποψηφιοτήτων από το “παλιό” ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.