Π. Νίκας: Βάζει πλάτη στην κυβέρνηση και γυρνάει πλάτη στους δημάρχους της ΚΕΔΕ

/

Θετικός στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου Καλαμάτας στην Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό της κυβέρνησης ο Π. Νίκας. “Αδειάζει” το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τον Πατούλη που καλεί τους δήμους σε “αντάρτικο”.

Πρέπει να βάλουμε πλάτη” είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφερόμενος στο ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Νίκας έκανε απολύτως σαφές ότι δεν ακολουθεί τη “γραμμή” της ΚΕΔΕ, η οποία καλεί τους δήμους να μην καταθέσουν τα διαθέσιμά τους.

Δεν μπαίνει ζήτημα συμμόρφωσης”

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι “δεν μπαίνει ζήτημα συμμόρφωση ή μη”, καθώς – όπως υποστήριξε- αφενός κίνηση αυτή θα υποστηρίξει την εθνική προσπάθεια εν όψει αξιολόγησης και αφετέρου αν οι δήμαρχοι δεν μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα θα τεθεί ζήτημα παράβασης καθήκοντος. “Έως τις 29 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να μεταφέρουμε υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θα το κάνουμε αυτό. Η Χώρα θα πρέπει να ανταποκριθεί. Για εμάς δεν μπαίνει ζήτημα συμμόρφωσης. Πρέπει να βάλουμε πλάτη σε ένα ζήτημα που είναι εθνικό” ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η θέση της ΚΕΔΕ

Την ίδια στιγμή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας του κ. Πατούλη έχει καλέσει από χθες του δημάρχους να μην μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ. Το βασικό σκεπτικό της ΚΕΔΕ είναι ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε έκτακτες συνθήκες (όπως το 2015) αφού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλάει για ανάπτυξη και έξοδο από τα μνημόνια. Επιπρόσθετα η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι δεν έχει προηγηθεί καμία σχετική συζήτηση θέτοντας ζήτημα δημοκρατικής ευαισθησίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τα πυρηνελαιουργεία με αιχμές σε Τατούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΕΥΑΚ: Μαρτύριο της …σταγόνας σε χιλιάδες Καλαματιανούς που χρωστάνε νερό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον