Μίμης Δομάζος: Το μέλλον του Παναθηναϊκού και η μεταγραφή του στην Καλαμάτα

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μίμης Δομάζος, ο σπουδαιότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και μέλος της μεγαλύτερης Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας (Παναθηναϊκός του 1971), από την Καλαμάτα όπου και βρέθηκε με αφορμή την παρουσίαση του λευκώματος του.

Το μέλλον του Παναθηναϊκού

Όπως είναι φυσικό ο Μ. Δομάζος ερωτήθηκε για το μέλλον του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω της διοικητικής αστάθειας. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ομάδας, σημειώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο μέγεθος για να διαλυθεί.

Ο Παναθηναϊκός δεν διαλύεται. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ιστορία τόσο για το ελληνικό όσο και για το ξένο ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω ότι θα διαλυθεί. Πιστεύω ότι κάποιος θα αναλάβει το σύλλογο και ο σύλλογος θα βρει την ησυχία του” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δομάζος.

Παράλληλα, ο Μίμης Δομάζος αναφέρθηκε και σε εκείνους που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη σημερινή του κατάσταση. “Οι κύριοι που έχουν τις τύχες του Παναθηναϊκού στα χέρια τους ας βρουν τη λύση. Εκείνοι που έφεραν τον Παναθηναϊκό στον γκρεμό ας τον βγάλουν από αυτή τη θέση”.

Την ίδια στιγμή σε ερώτηση εάν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει για να βγει από το αδιέξοδο ο Παναθηναϊκός σημείωσε: “Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μου ζητήσει να συμβάλω, για πολλούς λόγους. Αν ήθελε ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο εμένα αλλά και τους άλλους παλαίμαχους, να μας καλέσει θα το έκανε. Και όλοι θα βοηθούσαμε. Πιστεύω όμως ότι δεν θα το κάνει”.

Τα παιχνίδια στην Καλαμάτα

Εκτός από ερωτήσεις που αφορούσαν τον Παναθηναϊκό ο Μ. Δομάζος απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με την Καλαμάτα, καθώς αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από τα παιχνίδια με τη “Μαύρη Θύελλα”. “Θυμάμαι που έπαιζα στην Καλαμάτα. Τότε στο γήπεδο δεν υπήρχε ούτε χόρτο ούτε εξέδρα. Υπήρχαν μόνο συρματοπλέγματα. Γινόταν όμως ωραία παιχνίδια γιατί και η Καλαμάτα τότε είχε μεγάλους παίχτες” σημείωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Η μεταγραφή στην Καλαμάτα

Ο κ. Δομάζος, επίσης, αναφέρθηκε και στον …αστικό μύθο που θέλει τον τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού να έχει προτείνει στον Λυκούργο Γαϊτανάρο τη μεταγραφή του στην Καλαμάτα.

Ήρθε ο Λυκούργος” είπε αναφερόμενος στο περιστατικό ο Μ. Δομάζος “να πάρει παίχτες από τον Παναθηναϊκό, επειδή ο τότε πρόεδρος της ομάδας ήταν φίλος του. Όταν ήρθε ο Λυκούργος κάναμε προπόνηση. Λέει, λοιπόν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού: “Από αυτούς όλους έναν μόνο θα σου δώσω”, και έδειξε εμένα. Έτσι απάντησε ο Γαιτανάρος ‘αυτός είναι κοντός δεν τον θέλω”. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η “πρόταση” του τότε προέδρου του Παναθηναϊκού προς τον ομόλογό του της Καλαμάτας ήταν περισσότερο αστείο παρά αληθινή.

Συνάντηση με Παπαδόπουλο – Γαϊτανάρο

Σημειώνεται ότι πριν την παρουσίαση του λευκώματος του ο Μίμης Δομάζος επισκέφθηκε τον Σταύρο Παπαδόπουλο στο σπίτι του, αλλά και τον Λυκούργο Γαϊτανάρο στην κλινική όπου νοσηλεύεται. Και στις δύο επισκέψεις εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές καθώς τόσο ο κ. Παπαδόπουλος όσο και ο κ. Γαϊτανάρος εκτιμούν απεριόριστα τον Μ. Δομάζο.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης (αριστερά) και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, Άγγελος Σκαφιδάς, κατά την παρουσίαση του λευκώματος του Μ. Δομάζου: 

ω3

Η κόρη του Μ. Δομάζου, “η αιτία της κυκλοφορίας του λευκώματος” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής: 

ω4

Ο Γνωστός Παναθηναϊκός και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Δημήτρης Μπούχαλης: 

ω6

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέας Καραγιάννης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Τασούλα Φοίφα: 

ω1

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, Γ. Μπιστικέας, θυμήθηκε όταν σε ηλικία 17 χρονών κλήθηκε να μαρκάρει τον μεγάλο Δομάζο: 

ω5

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Κοπτοραπτική” στα έργα ΣΔΙΤ: “Έξω” οι αθλητικές υποδομές “μέσα” ο δήμος Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξέσπασε “πόλεμος αίματος” με βαριές κατηγορίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL