“Ανάσα” για 3.500 επιχειρήσεις της Μεσσηνίας – Μείωση του κόστους πνευματικών δικαιωμάτων

/

Νέα μείωση των πνευματικών δικαιωμάτων που πληρώνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, περίπου 3.500 επιχειρήσεις φέρνει η συμφωνία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον οργανισμό διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων “Αυτοδιαχείριση”.

Για το ζήτημα σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Παύλος Γκρέκης. Ο κ. Γκρέκης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ήρθαν σε συμφωνία με την “Αυτοδιαχείριση”, προκειμένου ο τιμοκατάλογος των πνευματικών δικαιωμάτων να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συμφωνία μεταξύ Επιμελητηρίων και “Αυτοδιαχείρισης” είχε ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Η νέα συμφωνία προβλέπει νέες μειώσεις στον σχετικό τιμοκατάλογο και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στο κόστος. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Γκρέκης, όσοι επιλέξουν την “Αυτοδιαχείριση” και πληρώσουν έως το τέλος του 2017 το αντίστοιχο ποσό θα έχον πιστοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων και για το 2018. Σημειώνεται ότι ο τιμοκατάλογος της “Αυτοδιαχείρισης” σε σχέση με αυτόν της ΑΕΠΙ έχει τεράστια απόκλιση. Για παράδειγμα μια ταβέρνα ή ένα καφέ μπαρ που κάνει μικτή χρήση (ζωντανή μουσική και αναπαραγωγή με μηχανικά μέσα) θα έπρεπε να πληρώσει στην ΑΕΠΙ 1800 ή 1500 ευρώ το χρόνο, ενώ τώρα καλείται να πληρώσει μόλις 150 ή 240 ευρώ. Επίσης, τα καταστήματα εστίασης που κάνουν αναπαραγωγή μουσικής μόνο με μηχανικά μέσα καλούνται να πληρώσουν 50 ευρώ το χρόνο τη στιγμή που στην ΑΕΠΙ έπρεπε να πληρώνουν 400 ή 500 ευρώ.

Κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας

Ο κ. Γκρέκης, μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις, κάλεσε τους επιχειρηματίες της Μεσσηνίας να στραφούν στην “Αυτοδιαχείριση”, προκειμένου να γλιτώσουν από τον βραχνά της ΑΕΠΙ. Μάλιστα, κάλεσε ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε δικαστική διένεξη με την ΑΕΠΙ να στραφούν στην “Αυτοδιαχείριση”, καθώς με το αποδεικτικό του τιμοκαταλόγου που θα πληρώσουν θα αποδείξουν και στο δικαστήριο ότι τα χρήματα που ζητούσε η ΑΕΠΙ ήταν υπερβολικά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξέσπασε “πόλεμος αίματος” με βαριές κατηγορίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: 33.500.000 ευρώ για έργα στην Πελοπόννησο κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Στοιχεία από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Στα Φιλιατρά το μεγαλύτερο ύψος βροχής την Τρίτη – Ακολουθούν Κοπανάκι, Αλαγονία και Καλαμάτα

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στη