Ιατρική Εταιρεία: “Επιδημία” το αντιεμβολιαστικό κίνημα και στο νομό Μεσσηνίας

/

Στο αντιεμβολιαστικό κίνημα που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη Χώρα αναφέρθηκαν σήμερα μέλη της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας (ΙΕΜΕΣ) με την ευκαιρία συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Καλαμάτα με θέμα “εμβόλια: μύθοι και αλήθειες”.

Η αναπληρωτής γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, Λιάνα Τζίφα, κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι τα χρόνια της κρίσης, από το 2010 και μετά δηλαδή, έχουν πολλαπλασιαστεί τα φαινόμενα άρνησης εμβολιασμού και στη Μεσσηνία. Η κα Τζίφα προσέθεσε ότι το φαινόμενο δεν συνδέεται μόνο με την οικονομική κρίση, δεδομένου ότι οι ανασφάλιστοι ή όσοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος των εμβολίων (όπου αυτό υπάρχει) θα μπορούσαν να προσφύγουν σε λύσεις όπως είναι το κοινωνικό ιατρείο ή το νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ως εκ τούτου η κα Τζίφα εκτίμησε οι αιτίες του αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι βαθύτερες και έχουν να κάνουν με άλλα ζητήματα όπως είναι η λανθασμένη ενημέρωση κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Στην κα Τζίφα τέθηκε και το ερώτημα για το αν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση της Ιλαράς στο Νομό, ωστόσο, ανέφερε ότι επίσημα στοιχεία για τη Μεσσηνία δεν υπάρχουν και άρα η όποια εκτίμηση θα ήταν παρακινδυνευμένη.

Εκδήλωση για τα εμβόλια

Η σημερινή παρέμβαση της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας έγινε με αφορμή την εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00, με θέμα “εμβόλια: μύθος και αλήθειες”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ομιλητές θα είναι σημαντικοί επιστήμονες όπως ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής του Παν. Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας. Ο κ. Κωνσταντόπουλος θα αναπτύξει το θέμα “εμβόλια; λίγα ή πολλά, αθώα ή επικίνδυνα;”. Ομιλητής θα είναι, επίσης, ο Θάνος Επαχτίτης, διαχειριστής της ιστοσελίδας “ellinikahoaxes.gr”, ο οποίος θα μιλήσει για τα εμβόλια και τα μέσα κοινωνική δικτύωσης και γενικά για την ενημέρωση μέσω διαδικτύου.

Στην διοργάνωση της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουσούλης, εκπρόσωπος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας. Ο κ. Κουσούλης σημείωσε ότι υπάρχει αυξανόμενη αμφισβήτηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών και υπογράμμισε ότι η εκδήλωση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό για την αλήθεια. Ο κ. Κουσούλης, επίσης, τόνισε ότι η εκδήλωση αποτελεί την υλοποίηση μιας ενημερωτικής πρωτοβουλίας του Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Εταιρείας που συμπίπτει τυχαία με την έξαρση της Ιλαράς. Τέλος, τόσο ο κ. Κουσούλης όσο και η κα Τζίφα κάλεσαν το κοινό της Μεσσηνίας να παρακολουθήσει την εκδήλωση και να συμμετάσχει στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, προκειμένου να λυθούν όλες οι απορίες και ο ενδοιασμοί που διατυπώνονται για τα εμβόλια.

Η κα Τζίφα και ο κ. Κουσούλης, μέλη της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας: 

ω4

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θρήνος στην Καλαμάτα για τον άδικο χαμό του 17χρονου Παναγιώτη Παπαδέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Σκοτωμός” γονέων για μια θέση στα θρανία των …καλών σχολείων της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών: Στα Φιλιατρά το μεγαλύτερο ύψος βροχής την Τρίτη – Ακολουθούν Κοπανάκι, Αλαγονία και Καλαμάτα

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στη