Εγκαίνια του νέου δημαρχείου της Καλαμάτας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (φωτό)

/

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της Καλαμάτας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και γενικότερα το δημοτικό συμβούλιο, διότι όπως είπε, «το νέο δημαρχείο έρχεται να προστεθεί, και μάλιστα μ’ εμβληματικό τρόπο, στο όλο – ήδη πολύ σημαντικό – έργο, το οποίο έχουν ως τώρα επιτελέσει για την πόλη».

Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι «επιτέλους, ο δήμος Καλαμάτας, αυτός ο δήμος με την μεγάλη ιστορία αλλά και το εντυπωσιακό φυσικό κάλλος- που, ευτυχώς, δεν έχει θιγεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα – αποκτά την «εστία» που του αξίζει, κρατώντας όμως και το αρχικό εξαιρετικό παραδοσιακό κτίριο στο κέντρο της πόλης, ως σημείο αναφοράς της πορείας του μέσα στο χρόνο».

Στην συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής εγκαινίων του νέου δημαρχιακού μεγάρου και ακολούθως ξεναγήθηκε στους χώρους του δημαρχείου, από τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Νωρίτερα ο δήμαρχος υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή η παρουσία σας για την πόλη σας και την πόλη μας, για την αγαπημένη μας Καλαμάτα, η οποία προοδεύει και αναπτύσσεται μέσα στην οικονομική κρίση, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον της και αξιοποιώντας τα σπουδαία συγκριτικά της πλεονεκτήματα».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, δήμαρχοι της Μεσσηνίας, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, αντιπεριφερειάρχες, πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών σωμάτων και των σωμάτων ασφαλείας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. 

ω1

ω2

ω3

ω4

ω5

ω6

ω7

ω8

ω9

ω10

ω12

ω13

ω14

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια: Βοήθεια σε 6.913 Μεσσήνιους οι οποίοι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάνος Σκουρλέτης: Δίνουμε χώρο στην τοπική αυτοδιοίκηση – Παράδειγμα η Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

750 μαθητές εκτός των ΚΔΑΠ του δήμου Καλαμάτας – «Κόπηκαν» 2 στους 3 παρότι είχαν πλήρη φάκελο – Στην αναμονή για επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

Στοιχεία που σχετίζονται με τους δικαιούχους των voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου Καλαμάτας