Καλαμάτα: Αλληλεγγύη στον 47χρονο που βρίσκεται στη φυλακή επειδή δεν πλήρωσε διόδια

2 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης του Στράτου Δασκαρόλη, ο οποίος κρατείται στα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας εκτίοντας ποινή φυλάκισης 42 ημερών που του επέβαλε το Πταισματοδικείο Καλαμάτας επειδή δεν πλήρωσε διόδια. Τα μέλη της Επιτροπής ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον φυλακισμένο 47χρονο. Παράλληλα, την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί πορεία έως τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπου η Επιτροπή θα παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Τα μέλη της Επιτροπής εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι επιχειρεί να φιμώσει όσους αντιστέκονται. Υπογράμμισαν οτι είναι η ίδια κυβέρνηση που αποφυλάκισε φασίστες – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Κάλεσαν, δε, τους πολίτες της Καλαμάτας σε αντίσταση και σε στήριξη του Στράτου Δασκαρόλη.

Ο συνήγορος του 47χρονου

Ιδιαίτερη αξία έχουν όσα υποστήριξε και ο συνήγορος του 47χρονου, δικηγόρος Κώστας Κρόμπας, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπής Αλληλεγγύης. Ο κ. Κρόμπας ανέφερε ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να ποινικοποιείται μια ιδιωτική διαφορά. Προσέθεσε, δε, ότι η δικαιοσύνη δεν έχει ευθύνη για την επιβληθείσα ποινή, καθώς νομικά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. “Η μόνη διέξοδος που υπάρχει είναι να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο, στο οποίο βασίστηκε η συγκεκριμένη απόφαση και αυτό μπορεί να το πράξει μόνο η Βουλή” υπογράμμισε ο κ. Κρόμπας.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης συμμετέχουν εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων της Μεσσηνίας, η Λαϊκή Ενότητα και άλλες συλλογικότητες. 

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σφοδρή επίθεση Πετράκου στον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας – Αιχμές κατά της Παναγιώτας Κοζομπόλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μικρά παιδιά και γυναίκες ανάμεσα στους μετανάστες που αποβιβάστικάν στην Πύλο (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Στο κόκκινο το θερμόμετρο στη Μεσσηνία και την Παρασκευή – Υψηλές θερμοκρασίες και το Σάββατο – Πολύ ισχυρή θερμική καταπόνηση σε περιοχές του Νομού

Η Καλαμάτα ήταν το επίκεντρο του καύσωνα που έπληξε τη Μεσσηνία και την Παρασκευή, καθώς το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας χωρίς τέλος: Στη Μεσσηνία η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα την Πέμπτη – Πρόβλεψη για 43 βαθμούς Κελσίου στην Καλαμάτα την Παρασκευή

Στη Μεσσηνία καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα την Πέμπτη (18/7). Συγκεκριμένα, στον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Σκάλα, το θερμόμετρο

Δείτε επίσης