“Άστραψε και βρόντηξε” η Ζωή από την Καλαμάτα για τη φυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη

3 Οκτωβρίου 2017

Στην Καλαμάτα βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον 47χρονο, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή επειδή δεν πλήρωσε διόδια. Μίλησε για “μεγαλοκαθίκια” που βγάζουν τη γλώσσα στην κοινωνία και για “μεγαλολαμόγια” που κυκλοφορούν ελεύθερα. Δήλωσε ότι είναι στη φυλακή ο Στράτος Δασαρόλης, ενώ κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μπόμπολας. Και την Πέμπτη στην Καλαμάτα η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Χείμμαρος ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας όπου και είχε προσελθει νωρίτερα, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον Στράτο Δασκαρόλη, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 42 ημερών επειδή δεν πλήρωσε διόδια.

Συγκεκριμένα η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε: “Βρίσκομαι εδώ από αυτονόητη υποχρέωση, από αυτονόητο καθήκον να είμαι δίπλα στον Στράτο Δασκαρόλη. Στον άνθρωπο που δίνει παράδειγμα και υπόδειγμα ανυπακοής, παράδειγμα και υπόδειγμα ευθείας στάσης απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει να μας υποδουλώσει όλους. Η μη πληρωμή διοδίων είναι πράξη αντίστασης και ανυπακοής. Ο άνθρωπος αυτός εκθέτει το σύστημα που τον βάζει φυλακή, την ώρα που τα μεγαλολαμόγια, οι μεγαλοολιγάρχες τα μεγαλοκαθίκια του συστήματος κυκλοφορούν ελεύθερα και βγάζουν τη γλώσσα στους απλούς πολίτες. Η πράξη του αποτελεί μια πράξη ενός πολίτη που προσκαλεί και τους υπόλοιπους πολίτες να πράξουν αντίστοιχα το καθήκον τους, να πράξουν αντίστοιχα υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την αξιοπρέπεια όλων μας. Σήμερα είναι η ημέρα της δικαιοσύνης, Η δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη για τη φυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη,την ώρα που κυκλοφορεί ελεύθερος ο Μπόμπολας”.

Συνεχίζοντας η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: “Σήμερα είναι η ημέρα της επανένωσης των δύο Γερμανιών, από την οποία από το 1990 είναι απαιτητές οι γερμανικές οφειλές, τουλάχιστον 341 δις ευρώ. Αυτά η Γερμανία δεν τα πληρώνει και η Ελληνική κυβέρνηση δεν τα διεκδικεί, αλλά κανείς δεν έχει πάει φυλακή. Αντίθετα, στη φυλακή βρίσκονται οι πολίτες που διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια και περιεχόμενο. Είναι αυτονόητο για εμένα, για εμάς, για την “Πλεύση Ελευθερίας”, αλλά συνολικά για τους ανυπότακτους και ανυπάκουους πολίτες ότι θα σταθούμε δίπλα σε όποιον αντιστέκεται. Ο Στράτος Δασκαρόλης αντιστέκεται και αποδεικνύει ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε”.

ω8

Να μην πληρώνει κανείς χαράτσια”

Η κα Κωνσταντοπούλου, επίσης, ανέφερε: “Είμαι υπέρ της ανυπακοής, είμαι υπέρ να μην πληρώνει κανείς χαράτσια, φόρους και εισφορές υποτέλειας. Είμαι εναντίον της παραβίασης του δικαιώματος στην ελεύθερη διακίνηση και μετακίνηση των πολιτών. Αυτή τη στιγμή οι αυτοκινητόδρομοι της Χώρας είναι έρμαια και αντικείμενο εκμετάλλευσης και σύλησης από μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι είναι υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Βεβαίως, δεν μπορεί να υπάρχει επίκληση υποχρέωσης διοδίων για δρόμους, οι οποίοι είναι σε κατάσταση αδιανόητη, απέναντι σε πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα στη Χώρα τους. Στηρίζω, λοιπόν, την πράξη του Στράτου Δασκαρόλη, καθώς και το γεγονός ότι δεν πλήρωσε και το γεγονός ότι αρνείται σήμερα να υποβληθεί στις συνέπειες της μη πληρωμής”.

Δεν πληρώνω διόδια”

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πλήρωσε η ίδια διόδια ερχόμενη στην Καλαμάτα η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε: “Θέλετε να πούμε όλες τις πράξεις ανυπακοής που ο καθένας έχει κάνει; Η ερώτησή σας είναι αν πλήρωσα τα διόδια; Δεν τα πλήρωσα”.

Και δικαστική και πολιτική ευθύνη”

Τέλος, η πρώην πρόεδρος της Βουλής και απαντώντας σε ερώτημα αν θεωρεί ότι για τη φυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες σημείωσε: “Θεωρώ ότι υπάρχει και πολιτική και δικαστική ευθύνη. Υπάρχει πολιτική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και υπάρχει καθεστωτική ευθύνη όλων των εξουσιών που συμπράττουν. Μιλώ συγκεκριμένα για την εκτελεστική εξουσία, τη νομοθετική εξουσία και τη δικαστική εξουσία. Και οι τρεις εξουσίες έχουν ευθύνες”.

Παρούσα και την Πέμπτη στην Καλαμάτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό η κα Κωνσταντοπούλου θα βρεθεί στην Καλαμάτα και την Πέμπτη, προκειμένου να συμμετάσχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη, η οποία θα γίνει στην Καλαμάτα (πλατεία 23ης Μαρτίου) στις 19:00. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Στράτο Δασκαρόλη: 

ω6

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Πράσινο φως” στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Μαντάς: Προσβολή οι δηλώσεις Γκούμα για τη ΝΔ – Ο ίδιος πίεζε τον Σαμαρά για στήριξη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Περιβάλλοντος για το «κυβερνητικό αλαλούμ με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσαν ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς,

Σφοδρή επίθεση Χαρίτση στην κυβέρνηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας – Για «τριτοκοσμική κατάσταση» μιλάει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης

Δείτε επίσης