Δύο απατεώνες “έφαγαν” από ηλικιωμένο Καλαματιανό 78.000 ευρώ – Συλλήψεις στη Μεσσηνία

/

Μια γυναίκα και ένας άντρας κατάφεραν να “ροκανίσουν” τραπεζικό λογαριασμό 82χρονου με πρόσχημα οικονομικές δυσκολίες φιλικού του προσώπου. Επί ένα χρόνο το θύμα κατέθετε χρήματα σε λογαριασμούς που του είχαν υποδείξει οι δράστες.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν μια 44χρονη και ένας 44χρονος από 82χρονο Καλαματιανό, πείθοντας το θύμα ότι τα χρήματα αφορούν τρίτο πρόσωπο, το οποίο είναι φίλος του και, υποτίθεται, ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Ο ηλικιωμένος, αφελώς, κατέθετε από τον Μάιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017 χρήματα σε δύο λογαριασμούς που του είχαν υποδείξει οι κατηγορούμενοι. Με τον τρόπο αυτό οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τον 82χρονο συνολικά το ποσό των 78.000 ευρώ.

Η υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία του 82χρονου στις αρχές. Η αστυνομία, μετά την καταγγελία, προχώρησε στη σύλληψη μιας γυναίκας στην Καλαμάτας και ενός άντρα στη Θουρία, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο δραστών κατασχέθηκαν διάφορα βιβλιάρια τραπεζών.

Σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνεται: “Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, γιατί εξαπάτησαν 82χρονο και τον έπεισαν να τους καταβάλει τμηματικά χρηματικό ποσό σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, με το πρόσχημα παροχής οικονομικής βοήθειας σε φιλικό του πρόσωπο. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 100 $ Αυστραλίας. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

500.000 ευρώ για αναβάθμιση του Πάρκου και αναπλάσεις στο κέντρο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπεχράκης σε Πετράκο: Θανάση κάνε και καμιά περατζάδα από τους εμπρηστές της ζωή μας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κρίσιμη η κατάσταση του βρέφους από τη Μεσσηνία – Ενώπιων του Εισαγγελέα ο πατέρας και η μητέρα – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και τα ευρήματα της αστυνομίας στο σπίτι τους

Στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας κρατείται 20χρονος πατέρας, ο οποίος συνελήφθη, διότι φέρεται να κακοποίησε το τεσσάρων