Στη χέρια της αστυνομίας δύο συμμορίες ναρκωτικών με “πλοκάμια” και στη Μεσσηνία (φωτο)

/

Δύο συμμορίες, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διακίνηση και στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Πελοποννήσου (μεταξύ αυτών και η Μεσσηνία) εξαρθρώθηκαν χθες από την αστυνομία.

Χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών της Πελοποννήσου αποτελούν οι χθεσινές συλλήψεις της αστυνομίας που είχαν σαν αποτέλεσμα την εξάρθρωση δύο συμμοριών. Συγκεκριμένα, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, χθες οι αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν δύο συμμορίες οι οποίες διακινούσαν ναρκωτικά στους νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αχαΐας.

Για την εξάρθρωση των συμμοριών, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας .

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Σπάρτης και Κορίνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, ενώ συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με το συνοδό του.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν εννέα άτομα, έξι ημεδαποί, ηλικίας από 47 έως 58 ετών και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 34 και 41 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη των συμμοριών. Σημειώνεται ότι μία σύλληψη έγινε στους Γαργαλιάνους.

ω3

Το χρονικό

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη των συμμοριών, τουλάχιστον προ εξαμήνου, συγκρότησαν δύο συμμορίες, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.

Τα μέλη των συμμοριών, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ).

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

ω4

Τα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών στις οικίες των συλληφθέντων στην Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία , βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.302,4 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους 153 γραμμαρίων.
  • Τρία οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  • Το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
  • Μία ηλεκτρονική συσκευή tablet.
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας.
  • Δεκαεννέα κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim.

Επιπλέον, στην κατοχή του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και πέντε φυσίγγια.

ω5

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ακυρώθηκε η κάθοδος Γεννηματά στην Πύλο – Στην Καλαμάτα μέχρι τέλος Οκτωβρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μανώλης Μάκαρης σε Παναγιώτη Νίκα: “Γεφύρι της Άρτας” το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα Ναρκωτικά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα Ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο-Επιστημονική & Αστυνομική προσέγγιση», η