Ώρες αγωνίας για τον Θ. Λαμπρινάκο – Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέων Μητροπολιτών

/

Ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, θέση για την οποία “φαβορί” θεωρείται ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Θεόκλητος Λαμπρινάκος.

Οι Μητροπολίτες βρίσκονται ήδη στην αίθουσα του Συνοδικού Μεγάρου στη Μονή Πετράκη στην Αθήνα, οι πόρτες έχουν κλείσει και οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου ξεκίνησαν.

Με την έναρξή των εργασιών οι Αρχιερείς θα ψηφίσουν για τον τρόπο πληρώσεως της κενής θέσης στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.
Στην πρώτη ψηφοφορία θα προκύψουν οι τρεις επικρατέστεροι από τον κατάλογο των υποψηφιών.
Στη δεύτερη ψηφοφορία θα εκλεγεί Μητροπολίτης ο πρώτος µεταξύ των τριών µε απλή πλειοψηφία.
Σε περίπτωση ισοψηφίας προτιµάται εκείνος που έχει τα πρεσβεία ιεροσύνης, δηλαδή αυτός που είναι περισσότερα χρόνια Κληρικός.
Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 11.00 π.µ.
Ακολούθως η Ιεραρχία θα εκλέξει µε την ίδια διαδικασία τον Μητροπολίτη Φιλίππων (Καβάλας) και θα ασχοληθεί έπειτα µε τα υπόλοιπα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης.
Περί τις 13.00΄ οι νέοι Μητροπολίτες θα εκφωνήσουν το µικρό µήνυµα στο Συνοδικό Μέγαρο και αµέσως µετά θα µεταβούν στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παµµεγίστων Ταξιαρχών, όπου θα εκφωνηθεί το µεγάλο Μήνυµα των νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών. Η διαδικασία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί µέχρι τις 14.30΄.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Υγρή” βόμβα στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας: 7.000.000 ευρώ τα χρέη από λογαριασμούς νερού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα βήμα πριν την εκλογή του ο Θ. Λαμπρινάκος – Έλαβε 60 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ρεκόρ διακινηθέντων επιβατών από το εξωτερικό – Θεαματική άνοδος των ιδιωτικών πτήσεων – Αύξηση και στην κίνηση του εσωτερικού [αναλυτικά στοιχεία για το 2022]

Τα στοιχεία που σχετίζονται με την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτα την τουριστική περίοδο του