Η Μεσσηνία άνοιξε την αγκαλιά της σε έναν άξιο Μητροπολίτη (φωτογραφίες & βίντεο)

/

Το νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητο, υποδέχθηκε σήμερα η Μεσσηνία. Ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, ο οποίος έχει διακονήσει δεκαετίες το Νομό και είναι ιδιαίτερα αγαπητός,  τέλεσε τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε, προκειμένου να του ευχηθεί.

Στο πλευρό του κ. Θεόκλητου ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας και ο Μητροπολίτης Καρθαγένης, Μελέτιος, επίσης Μεσσήνιος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στα χαρίσματα του νέου Μητροπολίτη, αλλά και στο βαρύ φορτίο που αναλαμβάνει από τη νέα του θέση. Ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο την πρόταση για την εκλογή του Θεόκλητου, ενώ ανέφερε ότι σημαντικό ρόλο στην ανάδειξή του σε Μητροπολίτη έπαιξαν ο Μητροπολίτης Ιλίου και ο Μητροπολίτης Σπάρτης, Ευστάθιος, ο οποίος είναι και αυτός Μεσσήνιος.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος, απευθυνόμενος στους πιστούς (video), χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας “πατέρα, αδελφό και φίλο” και εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη που του έχουν δώσει απλόχερα.

ω1

ω2

ω3

ω4

ω5

ω6

ω7

ω8

ω9

ω10

ω11

ω12

ω13

ω14

ω15

ω16

ω17

ω18

ω19

ω20

ω21

ω22

ω23

ω24

ω25

ω26

ω27

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παραλίγο μακελειό σε χωριό της Μεσσηνίας με πυροβολισμούς και τραυματίες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Οικογενειακή” σύλληψη Τούρκων για πλαστά έγγραφα στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ