Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Αρνητικό δίκαιο η δυνατότητα αλλαγής φύλου” (ηχητικό)

9 Οκτωβρίου 2017

“Υπάρχει κάτι το πρωτοφανές. Νόμος της ελληνικής πολιτείας να δημιουργεί αρνητικό δίκαιο και όχι θετικό δίκαιο. Αυτά γίνονται για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία και η Βουλή ψηφίζει τέτοιου είδους νομοθετήματα”, επεσήμανε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με αφορμή το ζήτημα της ταυτότητας αλλαγής φύλου.

“Δεν μπορεί να νομιμοποιείται μία παρά φύση κατάσταση. Ο νόμος προστατεύει και σέβεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Αυτή η αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου δεν είναι μία μονομερής κατάσταση στον άνθρωπο. Έχει να κάνει με τον όλον άνθρωπο. Εχει να κάνει και με αυτό που λέμε ψυχή, σώμα και πνεύμα και κάθε διάσταση αυτής της ανθρώπινης φύσεως. Όταν, λοιπόν, εδώ νομιμοποιεί μία διάσταση φύσεως και βουλήσεως ή θελήσεως του ανθρώπου, νομιμοποιεί μία διάσπαση του ανθρώπου όχι μία ενότητα”, τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα χέρια της αστυνομίας δύο τσιγγάνοι – Tο χρονικό των πυροβολισμών στο Κοπανάκι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πρώτες δηλώσεις του 47χρονου που φυλακίστηκε γιατί δεν πλήρωσε διόδια (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης