Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εξοικονόμηση τουλάχιστον 100.000 ευρώ ετησίως από τα απόβλητα

Υπογράφηκε σήμερα από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης του συγκροτήματος διαχείρισης και επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων.

Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το αργότερο τέλη Νοεμβρίου 2017 και πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνική επεξεργασίας των μολυσματικών αποβλήτων που στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων της Νοσηλευτικής Μονάδας αλλά και στην δυνατότητα της αυτοδιαχείρισης.

Η υλοποίηση του έργου αγγίζει το ποσό των 146.940 ευρώ και προέρχονται από ειδική επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή την σημερινή υπογραφή της σύμβασης ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού ολοκληρώσαμε την πρώτη και μεγάλη φάση (διαγωνιστική) της προμήθειας του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων.

Περνάμε τώρα στην φάση της εγκατάστασης και λειτουργίας και ευελπιστούμε ότι εφόσον όλα πάνε καλά μέχρι τέλη του χρόνου να έχει μπει στη λειτουργική διαδικασία.

Η απόφαση μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας μας, που στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων και στην αυτοδυναμία της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας να καλύπτει συγκεκριμένες κοστοβόρες ανάγκες μέσα από τις δικές της δυνάμεις. Από την συγκεκριμένη δράση στοχεύουμε να εξοικονομήσουμε ετησίως 100.000 με 150.000 ευρώ.

Θυμίζω ότι με αυτή τη λογική προχωρήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην υλοποίηση του μεγάλου δημόσιου έργου της ηλιοθερμίας, της βιοκλιματικής αναβάθμισης, της τοποθέτησης φωτοβολταϊκού συστήματος, της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης κλπ».

ω5

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ