Η Ντόρα Μπακογιάννη “βάζει” τον Παναγιώτη Νίκα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ

11 Οκτωβρίου 2017

Πυκνώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Παναγιώτη Νίκα να εισέρχεται στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Το σενάριο που διακινείται στη Μεσσηνία και εμπλέκει το δήμαρχο Καλαμάτας, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Ένα ακόμα σενάριο, που έχει στο επίκεντρό του το δήμαρχο Καλαμάτας και το πολιτικό του μέλλον, διακινείται το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σενάριο διακινείται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία και σε αυτό εμπλέκονται η Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Η “παλιά γενιά”

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό αποτελεί ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να “κοπούν” από τα βουλευτικά ψηφοδέλτια πολιτικοί της λεγόμενης ‘παλιάς γενιάς”, βουλευτές και πολιτευτές δηλαδή που έχουν παρουσία στα “γαλάζια” ψηφοδέλτια επί πολλά χρόνια. Στην κατηγορία αυτή τοποθετείται και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Γιάννης Λαμπρόπουλος. Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν είναι καινούρια, καθώς πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας σε έντυπο των Αθηνών, το οποίο διαθέτει εξαιρετική πληροφόρηση από το περιβάλλον της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος, άλλωστε, της διαρροής δεν ήταν άλλος από το να “μετρηθούν” οι αντιδράσεις και οι κραδασμοί από μια τέτοια απόφαση, προκειμένου να βρεθεί και το ανάλογο …αντίδοτο.

Η Ντόρα

Σε αυτή τη σελίδα του σεναρίου μπαίνει το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με όσα διακινούνται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει να …κόψει (ή να μη συμπεριλάβει στα βουλευτικά ψηφοδέλτια) την Ντόρα Μπακογιάννη. Η εκτίμηση που κάνουν στη Νέα Δημοκρατία λέει ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε διπλό πολιτικό όφελος: Από τη μια, με την Ντ. Μπακογιάννη εκτός ψηφοδελτίων κανένας από τους “κομμένους” δεν θα μπορούσε να αντιδράσει και από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανίζονταν ως ένας πολιτικός που κόβει το γόρδιο δεσμό της οικογενειοκρατίας, έννοιας που είναι ταυτισμένη με το όνομά του. Αν, μάλιστα, αυτός ο τακτικός ελιγμός συνδυαστεί και με τους οικογενειακούς και πολιτικούς σχεδιασμούς της Ντ. Μπακογιάννη, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο εύκολα για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και άρα το σενάριο πιο κοντά στην ευόδωσή του. 

Ο Παναγιώτης Νίκας

Κάπου εδώ αρχίζει και μπαίνει το όνομα του Παναγιώτη Νίκα στο σενάριο. Όσοι θεωρούν έγκυρες της πληροφορίες που διακινούνται σημειώνουν ότι μια αποχώρηση του Γ. Λαμπρόπουλου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία αφήνει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί. Από τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό ο μόνος που μπορεί να αναλάβει αυτό το βάρος είναι ο Π. Νίκας. Έτσι, ο δήμαρχος Καλαμάτας εμφανίζεται να είναι ο εκλεκτός της ΝΔ που θα αναλάβει το βάρος να καλύψει το κενό Λαμπρόπουλου στη Μεσσηνία.

Ουσιαστικά, λοιπόν, αυτό που περιγράφει το σενάριο και αφορά τη Μεσσηνία, είναι το εξής: Η Ντόρα Μπακογιάννη “οδηγεί” σε αναίμακτη έξοδο από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο τον Γ. Λαμπρόπουλο και αφήνει κενό χώρο για την είσοδο του Παναγιώτη Νίκα.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ζητάει ο Παναγιώτης Νίκας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τουρνουά γκολφ: Συγκέντρωση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Υποσχέσεις για περισσότερες κάμερες και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

Επέκταση των καμερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς

Ομιλία Σαμαρά: Σταθερά στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού ο Μ. Χρυσομάλλης – Αμήχανα «παρών» ο Π. Μαντάς – «Πλάτη» Γ. Λαμπρόπουλου στους πολιτικούς ευεργέτες του

Ξεχωριστή πολιτική σημειολογία έχει η στάση που επέλεξαν να κρατήσουν, έναντί δύο πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών του κόμματός τους, οι βουλευτές Μεσσηνίας

Δείτε επίσης