Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Καλαμάτας

/

Ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χθες στην Αθήνα, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. Ο Σύλλογος γνωστοποιεί ότι τα μέλη του θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται: “Οι δικηγόροι της χώρας, στοχοποιημένοι και καταγγελλόμενοι τα τελευταία χρόνια, δέχτηκαν χτες το ύστατο χτύπημα, µε την “εν ψυχρώ” δολοφονία του δικηγόρου Αθηνών Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εντός του γραφείου του, την ώρα της εργασίας του.

Η αμφισβήτηση από την πολιτεία, αλλά και θεσμικούς φορείς, της θέσης του δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης, υπερασπιστή των δικαιωμάτων του πολίτη, που σήμερα βάλλονται πανταχόθεν και ανεξέλεγκτα, θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και εγγυητή των συνταγματικών θεσμών, θέση που είναι εδώ και δεκαετίες κατοχυρωμένη στο δικαιϊκό µας σύστημα, η εν γένει καταρράκωση του δικηγόρου ως φυσικού υπερασπιστή του «αδύνατου», έφτασε πλέον στην ακραία έκφανσή της µε την αφαίρεση ακόμη και της ζωής ενός συναδέλφου, µε τρόπο ειδεχθή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη  Ζαφειρόπουλου, συντασσόμενος με αντίστοιχη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας από τα καθήκοντά τους, τη προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017″. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια σε ΣΥΡΙΖΑ: Θα υλοποιήσουμε το διαγωνισμό για τα σκουπίδια ως έχει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητροπολίτης Θεόκλητος: Όρκισε οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σε Αίγυπτο και Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και σε Διορθόδοξο Συνέδριο

Σε πόλεις του εξωτερικού θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, δεδομένου ότι θα