Νέα ήθη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας – Υποψήφιος πρόεδρος ο Βαγγέλης Ξυγκώρος

13 Οκτωβρίου 2017

Με θετικό μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο, μακριά από αντιπαλότητες και συγκρούσεις η πρώτη εμφάνιση του Βαγγέλη Ξυγκώρου εν όψει εκλογών για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. “Είμαστε εδώ για να χτίσουμε και όχι για να γκρεμίσουμε” δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Μεσσηνία Καινοτομία”.

Θετικές εντυπώσεις άφησε η πρώτη δημόσια παρουσία του Βαγγέλη Ξυγκώρου στα επιμελητηριακά πράγματα του Νομού. Ο επικεφαλής της παράταξης “Μεσσηνία Καινοτομία” σήμερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας και κατάφερε να συνθέσει μια νέα εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου και του Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας.

Θετικό μήνυμα

Ο κ. Ξυγκώρος με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του εισήγαγε νέα δεδομένα που μέχρι σήμερα σπάνιζαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Απέφυγε συστηματικά να συμβάλει στη δημιουργία συγκρουσιακού πεδίου και επικεντρώθηκε στο να εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα που αφορά το μέλλον του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και του επιμελητηριακού θεσμού. “Δεν μηδενίζουμε κανέναν. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε και δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε” ήταν το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Ξυγκώρος θέτοντας αυτομάτως νέα ήθη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

ωω2

Κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής

Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο ο κ. Ξυγκώρος απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι οι προτάσεις που καταθέτει ο συνδυασμός του στο δημόσιο διάλογο αποτελούν ένα πεδίο ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων που μπορεί να χωρέσει όλες τις δυνάμεις. “Για να πάμε μπροστά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυγκώρος.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συνεργασία Καινοτομία” κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετάσχει στις επιμελητηριακές διαδικασίες και στις ερχόμενες εκλογές θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης την ουσιαστική συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών στον θεσμό του Επιμελητηρίου. “Είναι βασικό στοίχημα η συμμετοχή στον επιμελητηριακό θεσμό και στις εκλογές όλων” υπογράμμισε ο κ. Ξυγκώρος.

ωω3

Η ανανέωση και η συνέχεια

Σημειώνεται οτι η ομάδα των συνεργατών του κ. Ξυγκώρου, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν σήμερα μαζί του στη συνέντευξη τύπου, κατά βάση αποτελείται από νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι για πρώτη φορά ασχολούνται με τον θεσμό. “Βασικός μας στόχος είναι στις διαδικασίες να εμπλακούν νέοι άνθρωποι” ανέφερε ο κ. Ξυγκώρος. “Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και με τους παλαιότερους” προσέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δείχνοντας ότι δεν περισσεύει κανείς στη νέα προσπάθεια και ότι η ανανέωση πρέπει να συνδυαστεί με την εμπειρία του παρελθόντος.

Τα κόμματα

Ενδιαφέρον είχε και η απάντηση που έδωσε ο κ. Ξυγκώρος για τη σχέση της παράταξής του με τα κόμματα. “Τα κόμματα είναι κυψέλες δημοκρατίας” σημείωσε αρχικά ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου και συμπλήρωσε ότι οι ρόλος τους είναι διακριτός από τον ρόλο των παρατάξεων του επιμελητηρίου. Μάλιστα, ο κ. Ξυγκώρος υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι στηρίξεις των κομμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτει το ρόλο τους.

Ποιος είναι ο Β. Ξυγκώρος

 Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Μεσσηνιακής Βιομηχανίας Χυμών και Οίνων ΑΣΤΗΡ Α.Ε. και Εμπορικός Δ/ντής της Οινομεσσηνιακής Α.Ε.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου τελείωσε το 2ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο, είναι 41 ετών, παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.

Πτυχιούχος της Σχολής Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ομιλεί απταίστως αγγλικά, γνωρίζει γερμανικά και είναι κάτοχος Master in Business Administration (M.B.A.) του Athens Laboratory of Business Administration – ALBA American College.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με εκτεταμένη εμπειρία σε εφαρμοσμένη βιομηχανική έρευνα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα εξελισσόμενων επιχειρηματικών μοντέλων ανάπτυξης, βιομηχανίας τροφίμων & ποτών και τουρισμού.

ωω5

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“ΚΕΠ” δανειοληπτών στην Καλαμάτα – Η λειτουργία του και σε ποιους απευθύνεται

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα στα διόδια της Καλαμάτας (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Από τη Δευτέρα (15/4) η απαγόρευση χρήσης πυρός στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρεται στην απόφαση

Απαγόρευση χρήσης πυρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας

Δείτε επίσης