Μάχη χαρακωμάτων στη Μεσσηνία για την επόμενη μέρα της κεντροαριστερής παράταξης

/

Στα χαρακώματα στελέχη της προοδευτικής παράταξης για τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού της Μεσσηνίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές στην προοδευτική παράταξη. Οι νέες δυνάμεις, η “παλιά” φρουρά και οι νέοι που πρόλαβαν να …γεράσουν. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη χαρακωμάτων της Μεσσηνίας με φόντο τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης. Στην αντιπαράθεση συμμετέχουν παλιά και νέα στελέχη, τα οποία έχουν στόχο και τον έλεγχο του κομματικού μηχανισμού που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των εκλογών.

Οι νέες δυνάμεις

Το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι ότι στις διεργασίες που εξελίσσονται έχουν εμπλακεί ενεργά νέα πρόσωπα, τα οποία μέχρι σήμερα είχαν αποφύγει συνειδητά να συμμετάσχουν στα κομματικά του ΠΑΣΟΚ. Οι νέες αυτές δυνάμεις αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της προοδευτικής παράταξης, καθώς οι δυναμική που έχουν αναπτύξει μέχρι στιγμής είναι αξιοσημείωτη.

Το παλιό

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της προοδευτικής παράταξης έχουν εμπλακεί ενεργά και τα λεγόμενα “παλιά” στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η εμπλοκή τους δεν αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της παράταξης, καθώς δεν μπορούν – κάτι που φαίνεται και στη διαδικασία που εξελίσσεται- να συσπειρώσουν σημαντικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Οι παλιοί που πρόλαβαν να …γεράσουν

Αναλώσιμοι” φαίνεται ότι θα είναι και εκείνοι που χρησιμοποιούν τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συσπειρώσουν δυνάμεις για λογαριασμό εκείνων που στηρίζουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Έτσι, συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, τα οποία χρησιμοποιούν τον μηχανισμό που έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους φιλοδοξίες, αναμένεται να αποκλειστούν από την επόμενη μέρα της προοδευτικής παράταξης, καθώς με την τακτική τους κατάφεραν να …γεράσουν πριν την ώρα τους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Θεόκλητος (φωτο & video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ικανοποίηση για το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – Νέο ραντεβού τον Οκτώβριο του 2019

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Βορίδης: Oι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους – «Αγωνία» στη Μεσσηνία για το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτικών εδρών – Τι λένε οι πληροφορίες

Απολύτως ξεκάθαρος, σχετικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ερχόμενες βουλευτικές