Ικανοποίηση για το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – Νέο ραντεβού τον Οκτώβριο του 2019

/

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, την Κυριακή, ύστερα από 3 ημέρες απαιτητικής διαγωνιστικής διαδικασίας, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών. Το νέο ραντεβού των χορωδών “κλείστηκε” για τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το τρίτο Φεστιβάλ.

ωω7

Στην αποχαιρετηστήρια ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε τα εξής: “Εκφράζω την ευγνωμοσύνη της Καλαμάτας και των κατοίκων της προς την Interkultur, τα μέλη των 52 χορωδιών, τους εθελοντές μας, όλους όσοι με κάθε τρόπο στήριξαν τη μεγάλη μουσική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα. Το 2019, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής, σας περιμένουμε όλους σας στην Καλαμάτα, την πόλη της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού, με διάθεση πάντοτε αγάπης, φιλίας και αναγνώρισης. Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2017 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αρχίζει η προετοιμασία του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2019. Καλό σας ταξίδι από την Καλαμάτα!”.

ωω5

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού Romāns Vanags, στη δική του ομιλία αποχαιρετισμού, τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι είναι ευτυχής που βρέθηκε στην Καλαμάτα για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, απηύθυνε δε πολλές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα. Ο κ. Vanags τόνισε ότι για να γίνει ένας πετυχημένος Διαγωνισμός και Φεστιβάλ χρειάζονται το τραγούδι και οι καλοί χορωδοί, μια θαυμάσια οργανωτική ομάδα και ένα εξαίρετο σώμα κριτών. Στην Καλαμάτα, υπήρχαν και οι τρεις αυτές προϋποθέσεις. Ακόμη, στάθηκε στην αποκάλυψη εικαστικού έργου στη μνήμη του πρωτεργάτη του Διαγωνισμού, Christian Ljunggren, τονίζοντας πως ο αείμνηστος μεγάλος μαέστρος και φίλος της Καλαμάτας “θα χαίρεται που θα βλέπει τα πρόσωπά σας”. Ο Λετονός κ. Vanags επεσήμανε ότι στον τόπο μας «αισθάνεται τόσο καλά, αισθάνεται σαν πολίτης της Καλαμάτας». Υπογράμμισε δε το γεγονός της άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην οργανωτική ομάδα του Δήμου Καλαμάτας και σε εκείνην της Interkultur για την προετοιμασία και τη διενέργεια του Διαγωνισμού.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάχη χαρακωμάτων στη Μεσσηνία για την επόμενη μέρα της κεντροαριστερής παράταξης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρουσίαση του βιβλίου “Η Κύπρος στο στόχαστρο” στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ