Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στενό «πρέσινγκ» σε Χαρίτση για να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία

Ισχυρή «πίεση», προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία και όχι σε κάποια περιφέρεια της Αττικής ή στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. Μάλιστα, το «στενό μαρκάρισμα» δεν προέρχεται μόνο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και θεσμικά πρόσωπα του Νομού, που δεν ανήκουν στο κυβερνών κόμμα, αναγνωρίζουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας αποτελεί ένα πολιτικό κεφάλαιο που δεν πρέπει να απολέσει η Μεσσηνία.

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Χαρίτση να πολιτεύεται στις ερχόμενες εκλογές σε εκλογική περιφέρεια της Αττικής ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες παρουσιάζουν τις εξελίξεις σχεδόν προδιαγεγραμμένες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιέζουν τον αναπληρωτή υπουργό να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία.

Οι εσωκομματικές πιέσεις

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν ο Αλέξης Χαρίτσης δέχεται ισχυρές «πιέσεις» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παραμείνει στη Μεσσηνία. Το επιχείρημα όσων πιστεύουν ότι ο Αλέξης Χαρίτσης θα πρέπει να είναι υποψήφιος στο Νομό είναι ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και  υπογραμμίζουν ότι ο Αλέξης Χαρίτσης διαθέτει την απαραίτητη δυναμική ώστε να βοηθήσει πολλαπλά το κόμμα τους κατά τη διάρκεια των εκλογών.  

Διακομματική στήριξη

Ωστόσο, οι «πιέσεις» προς τον Αλέξη Χαρίτση δεν προέρχονται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και από θεσμικούς παράγοντες του Νομού που κινούνται σε άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτοί οι παράγοντες διαβλέπουν ότι το πολιτικό μέλλον του κ. Χαρίτση διαγράφεται λαμπρό και ως εκ τούτου πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός θα πρέπει να παραμείνει στη Μεσσηνία, καθώς έχει να προσφέρει μελλοντικά ακόμα περισσότερα στο Νομό. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι θεσμικοί παράγοντες τονίζουν ότι η βοήθεια που έχει προσφέρει ο αναπληρωτής υπουργός στη Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα. 

Οι αποφάσεις

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Χαρίτση, τα οποία έχουν γίνει κοινωνοί των «πιέσεων» που ασκούνται, σημειώνουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα δεν έχουν ληφθεί και προσθέτουν ότι ο κ. Χαρίτσης αυτή τη στιγμή ασχολείται μόνο με τα υπουργικά του καθήκοντα. Αναφέρουν, δε, ότι τα ζητήματα που αφορούν τις ερχόμενες εκλογές θα συζητηθούν όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από τις σχετικές διαδικασίες του κόμματος και σε συνεργασία με αυτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ