Έρχεται “τσουνάμι” παρεμβάσεων και αλλαγών στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας

/

Εκτεταμένες παρεμβάσεις δρομολογούνται το επόμενο χρονικό διάστημα στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας. Οι αλλαγές, εκτός από τη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, αφορούν στη διάνοιξη και στην ανάπλαση οδών και στην κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναπλάσεις

Κατακυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το έργο «Ανακατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμού, τμημάτων των οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος». Ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ, που προσέφερε έκπτωση 59,43%. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ωω4α

Αύρας: Στη δυτική πλευρά της Αύρας δημιουργείται μια συνεχής διαγραμμισμένη ζώνη στάθμευσης επί της οδού, η οποία θα διακόπτεται στα σημεία εισόδων που οδηγούν σε χώρους στάθμευσης μέσα σε ακάλυπτους χώρους κατοικιών ή σε υπόγεια garage, ενώ στην ανατολική πλευρά δεν υφίστανται καθόλου θέσεις στάθμευσης. Νέου τύπου ιστούς ύψους 7,0 μέτρων με τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Προβλέπεται η φύτευση δέντρων (μουριές) στο πεζοδρόμιο που το πλάτος είναι πάνω από 3,0 μέτρα.

ωω3η

Ηρώων: Δημιουργούνται και στις δύο πλευρές του δρόμου θέσεις στάθμευσης οχημάτων σε εσοχή, πλάτους 2,0 μέτρων.
Οι ζώνες στάθμευσης δημιουργούνται σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού, εκτός των σημείων όπου η στάθμευση δεν είναι εφικτή λόγω του μικρού πλάτους των προτεινόμενων πεζοδρομίων.
Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης κ.λπ., με την κατασκευή των απαραίτητων ραμπών και διαβάσεων και τη δημιουργία ζώνης όδευσης των ατόμων με δυσκολία όρασης.
Προβλέπεται η φύτευση νέων δέντρων (γρεβιλέες) σε πλάτη πεζοδρομίων που είναι πάνω από 3,0 μέτρα. Έμφαση στην ανάπαυση των πεζών, με τη δημιουργία χώρων ξεκούρασης σε άνετα καθιστικά – παγκάκια και βρύσες πόσιμου νερού, στην τοποθέτηση κάδων μικροαπορριμμάτων ανά τακτά διαστήματα της διαδρομής. Αντικαθίστανται οι υπάρχοντες μεταλλικοί κάδοι οικιακών απορριμμάτων, με νέους κυκλικούς πέτρινους στην εξωτερική τους πλευρά κάδους, μεγάλης χωρητικότητας.

Ποσειδώνος: Παρεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση του υπάρχοντος φωτισμού του πεζόδρομου με φώτα νέας τεχνολογίας (LED), στην αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών επίστρωσης σε διάφορα σημεία του δρόμου, αλλά και στη σύνδεση του παραπάνω πεζόδρομου με την οδό Σαλαμίνος, με τη δημιουργία ενός πεζόδρομου πλάτους 5,0 μέτρων και μήκους 45 μέτρων, που περνά μπροστά από τα καταστήματα εστίασης «Λιμένι» και «Mangiona».

Διανοίξεις

ωω2

Η οδός Βουλγαροκτόνου, που οδηγεί στη Ναυαρίνου, προβλέπεται να διανοίγει μέσω του προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν αναρτηθεί οι πίνακες επικειμένων και προχωρεί η προδικαστική διαδικασία, προκειμένου να οριστεί η τιμή μονάδος για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, ώστε να διανοιγεί και ο δρόμος αυτός, ο οποίος θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά την παραλιακή περιοχή.

Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις

ωω5ναυτ

Προβλέπεται η κατασκευή νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ. Θα καταλαμβάνουν έκταση περίπου 4 στρεμμάτων, στη χερσαία ζώνη και στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, στις οποίες στεγάζονται ο ΝΟΚ και ο “Αίολος”. Για τον σχεδιασμό αυτό ενημερώθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΝΟΚ, από το δήμαρχο Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σωκράτης χρίστηκε σκόρερ στο Champion League αλλά δεν το πανηγύρισε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοίγει το “PLATEA” – Επένδυση μαμούθ του Παπασταθόπουλου στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο