Αιχμές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από την Καλαμάτα με στόχο τους πολιτικούς (video)

/

Αιχμηρές αναφορές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δημαρχείο της Καλαμάτας, με αποδέκτες τους πολιτικούς. “Πολλοί από αυτούς που ρυθμίζουν τις τύχες μας έχουν άγνοια, έχουν σκοτάδι” είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο δήμαρχο Καλαμάτας.

Το δημαρχείο της Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος και έγινε δεκτός από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στο δήμαρχο Καλαμάτας αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει με τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, αλλά ανφέρθηκε και σε ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος. “Τα πράγματα είναι δύσκολα και στην εκκλησία και στον τόπο μας” σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και συνέχισε λέγοντας: “Δεν μένει τίποτα άλλο παρά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις υγιείς δυνάμεις, στα προβλήματα που έχουμε”.

Ο Αρχιεπίσκοπος, παράλληλα, ήταν αιχμηρός με τους πολιτικούς. Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του κάλεσε το δήμαρχο Καλαμάτας να προσκαλέσει τους πολιτικούς και υπουργούς να δουν την αρχαία Μεσσήνη, προκειμένου, σε μια εποχή που η γλώσσα μας, η ιστορίας μας και η οικογένεια αντιμετωπίζουν προβλήματα, να καταλάβουν “τι είχαμε, τι χάσαμε, τι μας πρέπει και τις μας αξίζει”. “Βλέπω με λύπη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος “ότι πολλοί από αυτούς που ρυθμίζουν τις τύχες μας έχουν άγνοια όλων αυτών των πραγμάτων, έχουν σκοτάδι”.

Π. Νίκας: Στηρίζουμε την εκκλησία”

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο, υπογράμμισε ότι ο δήμος στηρίζει την εκκλησία στις θέσεις που εκφράζει και προσέθεσε ότι η εκκλησία αποτελεί τη βάση, στην οποία στηρίχθηκε η εθνική ταυτότητα. “Συμφωνώ με τις θέσεις που κατά καιρούς εκφράζετε. Η εκκλησία διαχρονικά ήταν η βάση, στην οποία στηρίχθηκε η εθνική μας ταυτότητα. Στηρίζουμε ως δήμος την εκκλησία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

ωωω5

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα ακόμα βήμα στη σωστή κατεύθυνση στον αγροτικό τομέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι “Παπανδρεϊκοί” βγάζουν αρχηγό της κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ