“Θολό” μήνυμα Ανδρουλάκη για το ζήτημα των συνεργασιών από την Καλαμάτα

/

Απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια ο υποψήφιος πρόεδρος της προοδευτικής παράταξης στο θέμα των συνεργασιών με τα άλλα κόμματα. Έκλεισε το μάτι στη Νέα Δημοκρατία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο τέλος είπε ότι είναι “αλαζονικό δύο χρόνια πριν από τις εκλογές να πούμε τι θα πράξουμε”.

Αναπάντητο έμεινε το κρίσιμο ερώτημα που σχετίζεται με τις μετεκλογικές συνεργασίες από τον υποψήφιο πρόεδρος της προοδευτικής παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή στην Καλαμάτα, ερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης αρχικά χαρακτήρισε “μίζερο” το δίλημμα, ωστόσο, προσέθεσε ότι ο νέος φορέας θα πρέπει να είναι ανοιχτός σε προγραμματικές συμφωνίες. “Αν υπάρχει προγραμματική συμφωνία μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτό το πλαίσιο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Πάντως, την ίδια στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης άφηνε διάπλατα ανοιχτή την πόρτα της συνεργασίας με τη νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπλήρωσε ότι είναι λάθος δύο χρόνια πριν τις εκλογές η νέα παράταξη να ανοίξει τα χαρτιά της. “Είναι αλαζονικό δύο χρόνια πριν ψηφίσει ο λαός εμείς να αφηγούμαστε τι θα πράξουμε” υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, “θολώνοντας” την απάντησή του.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανήλθε στο ζήτημα των συνεργασιών και στην ομιλία του, που ακολούθησε την συνέντευξη τύπου, δίνοντας μια νέα διάσταση στην άποψή του, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της προοδευτικής παράταξης με οποιοδήποτε κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Ο υποψήφιος πρόεδρος του προοδευτικού φορέα, αφού ανέφερε ότι η νέα παράταξη θα πρέπει να διεκδικήσει την ανατροπή των συσχετισμών που έχουν διαμορφώσει το νέο δικομματισμό, προσέθεσε ότι ο νέος φορέας μπορεί να μπει στη λογική της συνεργασίας με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στο πλαίσιο μια προκαθορισμένης προγραμματικής συμφωνίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ταξίδι για τρεις Τούρκους σε Γερμανία μέσω Καλαμάτας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Με πάρτι πυροτεχνημάτων …τίμησε τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ